Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad ipak nije paraliziran

Štrajk u londonskoj podzemnoj željeznici: Veliki zastoji i kašnjenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk zaposlenika londonske podzemne željeznice uzrokovao je velike zastoje i kašnjenja za milijune ljudi koji se svaki dan koriste javnim prijevozom, javljaju mediji.

Vozači, radnici na održavanju i osoblje postaja podzemne željeznice pridružili su se 24-satnom štrajku koji su organizirali sindikati kako bi prosvjedovali protiv plana o smanjivanju broja radnih mjesta. Svaki se dan londonskom podzemnom željeznicom, najstarijom na svijetu, koristi više od 3,5 milijuna putnika.

Pročitajte i ovo Policija Baška Voda Tragedija na obali: Vozilo izletilo s ceste, jedna osoba poginula Marko Srdarević Užas kod Sinja Policija o teškoj prometnoj nesreći: Šef splitsko-dalmatinske policije ispričao kako je izgledala potjera

U sklopu modernizacije i smanjivanja troškova uprava tvrtke TfL namjerava otpustiti 800 ljudi, uglavnom prodavača karata i djelatnika na postajama. Budući da je promet na većini linija u utorak otkazan, TfL je pozvao putnike da potraže druge oblike prijevoza. Mnogi su se Londonci vozili biciklima ili pješačili do posla, a neki su ostali i kod kuće.

Dodano je 100 izvanrednih autobusnih linija, a pojačan je i promet brodovima po Temzi. Čelnik moćnog sindikata RMT-a ispričao se putnicima zbog 'neugodnosti', a glasnogovornik TfL-a rekao je da 'grad ipak nije paraliziran'. Ovi su štrajkovi tek prvi u nizu koji najavljuju sindikati. Pomoćne službe ponovno bi trebale biti u štrajku 2. listopada, 1. i 27. studenoga, a novi 24-satni zajednički prekidi rada članova RMT-a i TSSA najavljeni su za 3. listopada te za 2. i 28. studenoga.

>> London: 'Borisovi bicikli' zamijenili podzemnu željeznicu

Londonska trgovačka i industrijska komora procjenjuje da će svaki dan štrajka podzemne željeznice stajati britansku prijestolnicu 48 milijuna funta (420 milijuna kuna). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene