Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez prometa od 10 do 11

Štrajk solidarnosti: Strojovođe stali na sat vremena u znak potpore radnicima TIBO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 10 do 11 sati Sindikat strojovođa Hrvatske održava štrajk solidarnosti s radnicima matuljske Tvornica brodske i industrijske opreme (TIBO), koji su u štrajku zbog neisplaćenih plaća još od veljače.

Poslije 10 sati strojno osoblje zaustavilo jesve vlakove HŽ Carga u prvom sljedećem kolodvoru, a vožnju je nastavilo u 11 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi Slika nije dostupna Otkazuju se mnoge linije Željeznički štrajk u Njemačkoj

"Za vrijeme štrajka svi radnici će obavljati sve proizvodno-održavajuće poslove tako da će se po završetku štrajka svi poslovi moći nastaviti nesmetano obavljati, a sukladno pravilnicima i uputama poslodavca. Za vrijeme štrajka strojno osoblje neće napuštati vučna vozila i obavljati će sve poslove predviđene pravilnicima i uputama poslodavca, osim vožnje vlaka. Strojno osoblje neće produljivati maksimalno zakonom dozvoljeno trajanje smjene", priopćio je Sindikat u srijedu, uoči današnjeg štajka.

Zbog štrajka solidarnosti Sindikata strojovođa Hrvatske s radnicima tvrtke 3. maj TIBO, u četvrtak između 10 i 11 sati zaustavljeni su vlakovi, zbog čega su djelomično otkazane vožnje tri zagrebačka gradsko-prigradska vlaka i dva lokalna vlaka, otkazane su vožnje sedam regionalnih vlakova, a 56 vlakova stajalo je u kolodvorima.

HŽ Putnički prijevoz ispričava se putnicima koji su zbog štrajka imali problema te ulaže maksimalne napore kako bi se željeznički putnički prijevoz normalizirao u što kraćem roku, priopćeno je iz HŽ Putničkog prijevoza.

SUD ZABRANIO ŠTRAJK Strojovođe sutra moraju raditi

Radnici TIBO-a su u utorak, 16. lipnja počeli štrajk tražeći isplatu dviju zaostalih plaća i potom nastavak redovne isplate plaća jednom mjesečno. Zahtijevaju da se u Centru za restruktuiranje i prodaju (CERP), koji je u ime Vlade preuzeo postupak preustroja i privatizacije TIBO-a, počnu provoditi obveze prema TIBO-u koje je na sebe preuzela Vlada. CERP bi trebao dokapitalizirati poduzeće, financirati preustroj i osigurati redovnu isplatu plaća dok se tvornica ne privatizira.

Nijedna od tih obveza se ne ispunjava, upozorio je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, koji djeluje u TIBO-u.

TIBO i Tvornica motora i dizalica (MID) izdvojeni su iz Brodograđevne industrije 3. maj u postupku privatizacije te je upravljanje nad njima preuzela država, dok je Brodogradilište 3. maj postalo dio Uljanik grupe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene