Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivene sve metode

Što sve činimo da bi sjedalo do našeg ostalo prazno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saznajte kojim se sve psihološkim metodama koristimon s ciljem da bi sjedalo do našeg u autobusu, vlaku ili nekom drugom prijevoznom sredstvu, ostalo slobodno.

Sociolozi su tri godine proučavali metode pomoću kojih izbjegavamo potpune strance u prijevoznim sredstvima, piše Wired.co.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Prometna nesreća u Slovačkoj užas u Slovačkoj Sofiju, Katu i Luciju pregazio je otac njihove kolegice iz škole: Strašna prometna nesreća šokirala je zemlju

Mnogima je sjedenje do neugodnog neznanca u autobusu prava noćna mora. Većini putnika autobusa puno znači slobodno mjesto do njihovog kako bi protegli noge, odložili stvari i jednostavno se raširili i vožnju učinili ugodnijom.

'Pribjegavamo svakakvim trikovima da izbjegnemo neželjeno društvo. Pretvaramo se da smo zauzeti, 'kopamo' po telefonu, okrećemo se za drugim ljudima ili se pravimo da spavamo', tvrdi sociologinja Esther Kim. Dodala je da nekada i besramno složimo facu koja govori 'ne smetaj me!'.

Lista najučestalijih ponašanja

Kim je napravila listu najčešćih ponašanja koja koristimo da bi sjedalo do nas ostalo slobodno.

Izbjegavanje kontakta očima. Naslanjanje na prozor i ispružanje nogu. Sjedenje na vanjskoj sjedalu i slušanje glazbe, te pretvaranje da ne čujemo ljude koji nas pitaju je li slobodno mjesto uz prozor.

Na slobodno sjedalo smjestimo veliku torbu. odsutno gledamo kroz prozor. Pravimo se da spavamo. na slobodno mjesto stavimo jaknu, kako bi izgledalo da tamo netko već sjedi. Ako sve nabrojano padne u vodu, besramno lažemo i kažemo da je mjesto već zauzeto.

No, ako je autobus pun, pravila igre se drastično mijenjaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene