Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Staljin prvi u internetskoj anketi o najznačajnijim Rusima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sovjetski diktator Josif Visarionovič Staljin trenutno vodi na popisu najvećih ruskih građana svih vremena, prema jednoj internetskoj anketi, što baca u očaj povjesničare diljem zemlje.

Anketa koja se provodi na internetskoj stranici www.nameofrussia.ru, trajat će do rujna i za Rusiju, prema mišljenju tamošnjih medija, predstavlja pravu sramotu.

Pročitajte i ovo Masovna grobnica u Marincima - 3 SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU U Ukrajini pronađeni ostaci tisuća žrtava Staljinovih čistki: Agenti preteče KGB-a ubijali su ih metkom u potiljak, identifikacija nemoguća Slika nije dostupna Pretražili mu mobitel Rovinj: Uhićen Rus koji je na bazenu snimao djecu bez odjeće, određen mu jednomjesečni pritvor

"Ljudi jednostavno ne znaju pravu istinu", rekao je ravnatelj Instituta za rusku povijest Vladimir Lavrov za internetsko izdanje lista Gazeta, kritizirajući herojski način na koji se Josif Visarionovič Staljin prikazuje i u današnjim udžbenicima.

Staljina, podrijetlom Gruzijca, povjesničari smatraju jednim od najstrašnijih i najokrutnijih svjetskih diktatora te odgovornim za masovna ubojstva milijuna Rusa tijekom tridesetogodišnje vladavine, sve do smrti 1953.

Anketu je organizirala državna televizija Rossiya, a na popisu kandidata imena su 50 osoba. Do sada je glasovalo 1,3 milijuna ljudi. Na drugome je mjestu po popularnosti pjesnik, kantautor i glumac Vladimir Semjonovič Visocki, a na trećem Vladimir Iljič Lenjin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene