Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvratni prizori

Rijeka izbacuje tisuće mrtvih štakora na plažu, a gradić se guši u smradu njihova raspadanja: "Svakog mrtvog na cesti pojela su još tri štakora"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Stanovnici Karumbe u Queenslandu bore se s pošasti štakora. Glodavci umiru u hordama na plažama i na cestama, a gradićem se širi nesnosan smrad.

Stanovnici su užasnuti najezdom štakora u inače pitoresknom ribarskom gradiću u australskoj državi Queensland. Zbog pomora glodavaca, gradom se širi smrad dok se jadne životinje raspadaju uz obalu.

Mještani u Karumbi kažu da su se štakori pojavili prije nekoliko tjedana i da im je od tada naglo porastao broj.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 7 Ovo morate znati Šetate psa bez povodca jer ste uvjereni da vas sluša? Donosimo pravila o kretanju pasa i popis mjesta na kojima ih zaista možete slobodno pustiti

Pročitajte i ovo Ilustracija Diler iz Remetinca Iz Dubrave i Novog Zagreba preprodavao lijekove i slao ih u Švedsku. Policija pronašla i zabranjene steroide

Slike i videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju tisuće štakora, često mrtvih ili umirućih, nagomilanih na plažama, na rubovima rampi za čamce i na pješačkim stazama uz vodu.

Ilustracija Screenshot (Foto: Facebook/ABC North West Queensland)

Još jedna uznemirujuća snimka snimljena noću, prikazuje stotine štakora kako plutaju u vodi, ulijeću u vodu, a plima ih izbacuje na obalu.

"Stvari stvarno izmiču kontroli", rekao je jedan ribar za ABC North Queensland, a prenosi News.com.au.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dok ide Žena 15 puta pokrala istu trgovinu, poznato i što joj je bio plijen

Pročitajte i ovo Sandrine Josso skandal u Francuskoj Političarka optužila kolegu da joj je stavio drogu u piće: “Drhtala sam i znojila se, a onda sam ga vidjela... Rekla sam si - bježi!"

"Osjeća se smrad uz riječno korito. Sinoć, uz mjesečinu, rijeka je bila istinski živa s njima", dodao je ribar.

"Vidjeli smo ih mrtve i žive, ali iscrpljene, u vodi i na obali", komentirao je drugi stanovnik.

Jedan stanovnik ispričao je da su "milijuni i milijuni štakora na cesti".

Pročitajte i ovo Ruski vojnici u rovovima Brutalno VIDEO Ne udovolje li Putinovim bolesnim idejama, ruske vojnike čeka jeziva kazna

"Svakog mrtvog štakora na cesti pojela su još tri ili četiri štakora. Između mrtvih štakora bilo je oko metar. Bilo je suludo", rekao je.

"Voziš se između McKinlaya i Wintona noću i tlo je prepuno štakora. Toliko su debeli da jedu svoje odmah nakon što ih zgnječe na cesti", objavio je drugi.

Vjeruje se da štakori, koji su autohtona vrsta, plivaju do obližnjih pješčanih otoka u potrazi za još hrane, ali kad tamo stignu, nemaju energije da otplivaju natrag i umru, a onda ih voda opet izbaci na obalu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašan zločin Muž je policiji rekao da mu se žena ubila: Četiri godine kasnije strašna istina isplivala je na vidjelo

Queensland se već nekoliko mjeseci bori s onim što je opisano kao pošast štakora i miševa, a kišna sezona i obilna žetva stvaraju idealne uvjete za razmnožavanje glodavaca.

Upravo je taj porast njihova broja natjerao štakore u vodu, budući da na kopnu jednostavno nema dovoljno hrane za sve.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Užas na Kosovu: Na sajmu bačena ručna bomba, ima ozlijeđenih, policija traga za osumnjičenicima

Pročitajte i ovo Nikolaj Oglobjak Grozna zlodjela Putin pomilovao člana sotonističke sekte: Umjesto da je u zatvoru, sada se slobodno šeće

Dok se stanovnici mogu boriti da štakore zadrže podalje od svojih domova, ne može se mnogo učiniti da se smanji njihov broj. Treba pustiti prirodu da ide svojim tijekom, rekao je izvanredni profesor ekologije na sidnejskom fakultetu Mathew Crowther.

"Oni imaju tendenciju da se razmnože u velikom broju, ali onda brojke počnu padati kad pojedu svu hranu", objasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene