Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Južnom Sudanu

Srušen ruski helikopter UN-ovih snaga, posada poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Južnog Sudana u petak je srušila helikopter UN-ovih mirovnih snaga pri čemu su poginula sva četiri člana posade, objavili su Ujedinjeni narodi.

Helikopter je bio u izvidničkoj misiji u južnosudanskoj pokrajini Jonglei, navodi UN.

UN-ova misija u Južnom Sudanu, poznata kao UNMISS, pokrenuta je nakon što se Južni Sudan otcijepio od Sudana u srpnju 2011. godine, šest mjeseci nakon održavanja referenduma dogovorenog mirovnim sporazumom iz 2005. godine. Tim je sporazumom okončan građanski rat u Sudanu u kojem je život izgubilo oko dva milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

>> VIDEO Trenutak u kojem su sirijski pobunjenici raketom oborili vojni helikopter

Ruske novinske agencije objavile su da je helikopter bio ruski.

Itar-Tass citira izvor iz ruskog veleposlanstva u Južnom Sudanu koji je kazao: 'Prema preliminarnim podacima, helikopter Mi-8 u vlasništvu tvrtke Nizhnevartovskavia, koji je bio pod ugovorom s UN-om, srušen je danas poslijepodne'. Rusija je ranije najavljivala da će povući helikoptere i osoblje za njihovo održavanje iz Južnog Sudana zbog napada na njih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene