Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli curiti dokumenti

Srpski mediji: Clinton je Srbiju bombardirao zbog Monice Lewinski!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatno zvuči vijest kako je bivši američki predsjednik Bill Clinton naredio bombardiranje Srbije 1999. godine kako bi ublažio skandal s Monicom Lewinski. No, srpski mediji tvrde kako je to baš tako.

Nakon što je 1998. godine otkrivena tajna veza Billa Clintona i Monice Lewinski, predsjednikova savjetnica Minyon Moore savjetovala mu je neke aktivnosti kako bi javnosti skrenuli pažnju u drugom smjeru, piše srpski Kurir, pozivajući se na New York TImes.

Naime, od petka je Nacionalni arhiv SAD-a počeo objavljivati nekad povjerljive dokumente američke birokracije, među kojima se našao i memorandum nekadašnje Clintonove savjetnice, Minyon Moore.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Ne opet! Njegovo ime se spominje u novom SEKS skandalu?

U njemu ona upozorava Clintona da hitno mora vratiti povjerenje građana, kao i ugled, i to upravo djelovanjem na različitim područjima, među kojima je naveden i 'prsten oko Srbije'. S obzirom da je ubrzo nakon toga - 1999. godine, bombardirana Srbija, lako se može zaključiti kako je to učinjeno upravo zbog toga da se skrene pažnja s Clintonove afere.

'Gospođica Moore je savjetovala Clintonu da se poziva na Boga i da na taj način podupre svoju političku akciju i sve postupke', piše New York Times, a prenosi srpski Kurir.

Nedugo nakon toga Clinton je bombardirao Srbiju, a ta akcija NATO-a je nazvana 'Milosrdni anđeo'.

Dokument Bijele kuće u kojem se spominje 'Prsten oko Srbije' nalazi se OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene