Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: Ubijen oporbeni političar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni tamilski zastupnik u parlamentu Šri Lanke Thyagaraja Maheswaran ubijen je u Colombu, objavili su vojni izvori, dok je oporba za ovaj zločin optužila vladu, navodeći da je odgovorna za nedovoljnu sigurnost u zemlji.

Još jedna osoba koja se u trenutku napada na tamilskog političara nalazila u njegovom društvu također je poginula u atentatu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 262.000 ljudi pobjeglo Šri Lanka rehabilitira 7000 bivših pripadnika Tamilskih tigrova Slika nije dostupna Vlada ponudila dokaz Televizija pokazala tijelo vođe Tamilskih tigrova

Maheswaran je prije tri godine dok se kandidirao na općim izborima uspio preživjeti sličan atentat u kojem se na njega pucalo. 

Nepoznati je napadač otvorio vatru na Maheswarana dok se nalazio u hinduističkom hramu na vjerskom obredu. U napadu su ubijeni Maheswaren i još jedna osoba, a još devet je ranjeno.

Vojska je objavila da je uhićen osumnjičeni za ovaj zločin i da je i on etnički Tamil dodajući da policija provodi istragu.

Ubojstvo tamilskog političara dolazi u trenutku pojačanih borbi
između vladinih snaga i pobunjeničkog pokreta Tamilski tigrovi koji se bore za nezavisnost sjevera Sri Lanke gdje manjinski Tamili čine većinu stanovništva.

Od početka 2006. godine u sukobima vladinih snaga i pobunjenika ubijeno je oko 5.000 ljudi, dok je od 1983. godine kad je rat počeo poginulo više od 70.000.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene