Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zrakoplovom srbijanske vlade

Pogledajte snimku izručenja Sretka Kalinića 'Zveri'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zloglasni pripadnik 'zemunskog klana' prebačen je zrakoplovom srbijanske vlade.

Njegovo je izručenje provedeno u suradnji hrvatske i srbijanske policije, a prebačen je zrakoplovom srbijanske vlade, pojasnio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojica masakrirao žrtvu 'Jarunsko ubojstvo', izazvalo šok u Crnoj Gori: Pronašli ga raskomadanog Slika nije dostupna O mogućnosti japanskog scenarija Prijeti li Hrvatskoj zračenje?

'Noćas oko 1 sat provedeno je izručenje Sretka Kalinića iz Republike Hrvatske u Republiku Srbiju', priopćio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova RH Krunoslav Borovec. Izručenje su obavili djelatnici policije, zrakoplovom kojeg je osigurala srbijanska strana.

>> VIDEO: Kalinić s novim imidžem osuđen na godinu i pol zatvora

>> Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava?

Kalinić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića te na još 40 godina zatvora zbog drugih ubojstava, otmica i ostalih teških kaznenih djela. Zbog toga što mu je suđeno u odsutnosti, moći će zatražiti ponavljanje postupaka.

Kalinić, prvi hrvatski državljanin izručen Srbiji, što je omogućeno zaključivanjem sporazuma o međusobnom izručenju između Hrvatske i Srbije, otkriven je u Zagrebu nakon što ga je u lipnju kraj jezera u Rakitju teško ranio drugi pripadnik 'zemunskog klana', Miloš Simović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene