Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donatorska konferencija

Srbiji i BiH 1,8 MILIJARDI eura pomoći za poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na donatorskoj konferenciji za pomoć Bosni i Hercegovini i Srbiji za saniranje posljedica svibanjskih poplava, koja je u srijedu održana u Bruxellesu, obećano je ukupno 1,8 milijardi eura pomoći, što je više od očekivanog.

Bosni i Hercegovini je obećano 809 milijuna eura, a Srbiji 995 mlijuna. Prije početka konferencije predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da očekuje oko 830 milijuna eura, predsjednik predsjedništva BiH Bakir Izetbegović oko 600 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Riječ je dijelom o vrlo povoljnim kreditima, a dio su bespovratna sredstva. Štete u Bosni i Hercegovini procijenjene su na 2,9 milijardi konvertibilnih maraka, a u Srbiji na 1,5 milijardi eura.

Strašne posljedice poplava u BiH: Objavljena dramatična brojka

Najveći pojedinačni donator je Europska unija, koja je obećala 195 milijuna eura za obje zemlje - 85 milijuna za BiH i 80 milijuna za Srbiju, a preostalih 30 milijuna dobit će iz fonda EU-a namijenjenog za regionalnu pomoć za sanaciju šteta.

Na konferenciji su sudjelovale brojne europske zemlje, Sjedinjene Američke Države, Japan i predstavnici međunarodnih organizacija poput UN-a, Svjetske banke, EBRD-a i OESS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene