Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Srbija ide prema EU'

Vučić: Izjave iz Hrvatske o Šešelju su dnevna politika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje da prokomentira poruke iz Hrvatske kako dolazak Vojislava Šešelja može ugroziti put Srbije u EU i stabilnost u regiji, Vučić je kratko odgovorio: 'Ne miješam se u dnevnopolitičke stvari...'

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u utorak izjave hrvatskih dužnosnika o povratku haaškog optuženika i vođe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u Srbiju kao proizvod dnevne politike i najavio da će Srbija nastaviti put eurointegracija, ali i zadržati dobre odnose s Rusijom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Na pitanje da prokomentira poruke iz Hrvatske kako dolazak Vojislava Šešelja može ugroziti put Srbije u EU i stabilnost u regiji, Vučić je kratko odgovorio: 'Ne miješam se u dnevnopolitičke stvari... Srbija je na putu ka Europskoj uniji i Srbija će zadržati dobre i prijateljske odnose s Ruskom Federacijom i točka'.

Srbijanski elektronički mediji prenijeli su prethodnih dana izjave hrvatskih dužnosnika, među kojima i ministra pravosuđa Orsata Miljenića da će 'Hrvatska uvjetovati napredovanje Srbije u pregovorima sa EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, kao i da kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha'.

Šešelj čestitao četnicima 'dan oslobođenja srpskog Vukovara'

Također, prenesena je i poruka hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić da Hrvatska 'neće postavljati nikakve dodatne uvjete Srbiji na njenom putu ka EU', a nakon tih izjava reagirao je predsjednik koalicije izbjegličkih udruga u Srbiji Miodrag Linta ocijenivši da izjava Vesne Pusić nije iskrena jer nije osudila prethodnu izjavu Miljenića.

On je podsjetio da je riječ o aneksu 'koji jamči povratak imovinskih i brojnih drugih prava prognanih Srba u Hrvatskoj' i ocijenio da će 'uvjetovanje Hrvatske služiti i da spriječi kažnjavanje odgovornih za brojne zločine nad Srbima'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene