Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni isprika nije pomogla

Srbija: Ministar smijenjen zbog skandalozne izjave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanskog ministra obrane čeka smjena zbog seksističkog ispada.

'Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu', rekao je srbijanski ministar obrane Bratislav Gašić te si time zaradio - smjenu.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Nakon sastanka Ministri obrane dogovorili suradnju: "Sigurnosna situacija na jugoistoku Europe nije nimalo zadovoljavajuća" Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

Neprimjerena izjava šokirala je novinarku, medije u Srbiji, ali i političare. 'Bratislav Gašić ne može ostati ministar odrane posijle ovakvih uvreda izrečenih na račun jedne žene, a time su povređene sve žene', rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Premijerovom prijatelju, kako ga je sam Vučić nazvao, nije pomoglo ni to što je još sinoć javnosti uputio ispriku zbog izrečenog. 'Želim se javno ispričati novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, što god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam', poručio je Gašić.

Srbija donira 5 milijuna eura za Srebrenicu

Ispriku je premijer pozdravio, ali preko neukusne šale nije mogao prijeći.'Moderna, pristojna i normalna zemlja može biti ona zemlja u kojoj se ne vrijeđaju žene zato što su žene, u kojima nemate mačističke, seksističke, kako god hoćete da ih nazovete ispade i to sebi jedan ministar ne može dozvoliti', dodao je Vučić.

Premijerovu odluku javnost u Srbiji jednoglasno je pozdravila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene