Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Srbija donira 5 milijuna eura za Srebrenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Srbije je jutros donijela odluku o izdvajanju 10 milijuna maraka (5 milijuna eura), koji su odmah na raspolaganju Srebrenici.

Srbijanska vlada odlučila je donirati Srebrenici pet milijuna eura, a vlasti entiteta Republike Srpske dodatnih milijun i pol eura za ovaj gradić u istočnoj Bosni u kojemu su srpske postrojbe na kraju rata 1995. u Bosni i Hercegovini počinile genocid nad Bošnjacima.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

"Vlada Srbije je jutros donijela odluku o izdvajanju 10 milijuna maraka (5 milijuna eura), koji su odmah na raspolaganju Srebrenici", izjavio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić na Investicijsko-razvojnoj konferenciji koja se dva dana održava u Srebrenici.

Nakon te izjave Vučić je dobio veliki pljesak nazočnih u dvorani te dodao kako se poklonio žrtvama Srebrenice. Najavio je da će donirani novac biti usmjeren za zajedničke projekte u Srebrenici, čime se želi pomoći obnove suživota.

"Mi Srbi želimo najbolje odnose s Bošnjacima. Želimo sljedećih 100 godina provesti u miru. Ovo je samo mali doprinos. Srbija ovo radi istinski, punog srca i želimo bratske odnose sa Srebrenicom kao što to žele Srbi s Bošnjacima", rekao je Vučić.

Vučić se poklonio žrtvama u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je kako vlasti ovoga entiteta žele revitalizirati više objekata u Srebrenici te izgraditi most preko rijeke Drine između Srbije i BiH.

Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović ocijenio je da se asocijacija o Srebrenici kao mjestu rata mora mijenjati te da treba potaknuti život ljudi.

"Želimo vratiti život u Srebrenicu i ljude koji će ostvariti svoj san ovdje", rekao je Izetbegović.
Na dvodnevnoj investicijskoj konferenciji u Srebrenici, posvećenoj poticaju gospodarskog razvoja ovoga grada, sudjeluju predstavnici Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, predstavnici zemalja Europske unije, SAD-a i drugih međunarodnih organizacija.

U Srebrenici su u ljeto 1995. godine srpske postrojbe pod vodstvom haaškog optuženika, generala Ratka Mladića likvidirale 8.000 bošnjačkih muškaraca i mladića nakon što su zauzeli nekadašnju zaštićenu UN-ovu zonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene