Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem sve ozbiljniji

Ivica Dačić: Migranti će biti preusmjereni na Hrvatsku i Bugarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić je obišao migrante i poručio im da se u Srbiji osjećaju kao kod kuće.

"Napravit ćemo sve za vas, kako biste bili sigurni kao u svojem domu i uvijek ste dobrodošli u našu zemlju", rekao je Aleksandar Vučić migrantima, a prenosi Tanjug.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

Srbija migrantima iz Sirije i Afganistana pružila gostoljubivost i toplinu kakvu nisu nigdje vidjeli, rekao je Vučić i najavio da će, imajući u vidu da dolaze hladniji dani, za njih biti podignut privremeni prihvatni centar.

OPASNOST NA 'ZELENOJ GRANICI' Kako će Hrvatska riješiti priljev imigranata?

"Ljudi kad govore o izbjeglicama iz Sirije i Afganistana govore kao o velikom problemu. Ponosan sam što im je Srbija, na njihovom putu prema EU, najbolje utočište i najsigurnije mjesto", dodao je Vučić. Naglasio je da su tijela države postupila organizirano i dobro po pitanju imigranata i izbjeglica. Građanima i organizacijama Vučić je zahvalio na pomoći.

"Želimo im da pronađu svoju sreću", zaključio je Vučić.

Dačić: Izbjeglice će biti preusmjerene na Hrvatsku i Bugarsku

Ne vjerujem da će Srbija donijeti odluku, poput Mađarske, o izgradnji zida na granici s Makedonijom kako bi spriječila ulazak izbjeglica i migranata zemlju, izjavio je prvi potpredsjednik srbijanske vlade i šef diplomacije Ivica Dačić. I on je potvrdio da će priljev izbjeglica i migranata biti preusmjeren na Hrvatsku i Bugarsku, prenosi Tanjug.

Do dužeg zadržavanja izbjeglica i migranata u Srbiji neće doći, smatra Dačić, bez obzira na eventualni mađarski zid. Srbija, smatra on, neće morati graditi kampove za azilante, jer se ne očekuje povećanje njihovog broja.

Vulin: Srbija neće graditi nikakve zidove

Ministar rada srbijanske vlade, Aleksandar Vulin, izjavio je da Srbija neće graditi nikakve zidove i da je Srbija najorganiziranija i najhumanija država na njihovom putu od Sirije do Njemačke.

Vulin je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je jedino rješenje političko i da se Srbija neće ograđivati zidovima u 21. stoljeću, jer to nema nikakvog smisla prema nesretnima, koji žele samo da proći. Bugarski zid i budući mađarski zid u tom smislu neće pomoći, dodao je Vulin.

"EU je napravila skoro neprobojnu prepreku na moru, izvela razarače, najmoćnije flote svijeta su izašle na Sredozomno more, a unesrećeni se utapljaju češće nego što su se utapali dosad", istaknuo je Vulin.

"Upozoravamo naše europske partnere i međunarodnu zajednicu kako Srbija nije čekovna knjižica i da ne možemo vječno financirati egzodus ovih ljudi", rekao je Vulin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene