Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija upozorava na etničko čišćenje na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić upozorio je u ponedjeljak da se nakon savezničke intervencije 1999. nad nad Srbima i drugim etničkim manjinama na Kosovu provodilo "etničko čišćenje".

"Stotine tisuća Srba, Roma, Bošnjaka i drugih manjina na Kosovu bile su žrtve etničkog čišćenja", rekao je Jeremić u UN-ovu Vijeću za ljudska prava koje se sastalo u Ženevi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Ocijenio je da se manje od osam posto od 250.000 Srba koji su od 1999. morali iseliti s Kosova vratilo kući. Ministar je upozorio i na "kulturocid", to jest na razaranje više od 150 pravoslavnih svetišta. "Stanje ljudskih prava u našoj pokrajini Kosovu je žalosno", zaključio je.

Jeremić je rekao da njegova zemlja "nikada" neće priznati neovisnost Kosova koja je 17. veljače proglašena u Prištini i da će upotrijebiti "sva sredstva" koja su mu na raspolaganju kako bi opozvao tu odluku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene