Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Tadić pozvao na nacionalni konsenzus o pridruživanju Srbije EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik i čelnik Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je nazočne na sjednici Glavnog odbora te stranke na postizanje nacionalnog konsenzusa o pridruživanju Srbije Europskoj uniji.

'Ostvarimo li nacionalni konsenzus važan za pridruživanje Srbije Europskoj uniji, učinit ćemo pomak u odnosu prema tradicionalnoj politici u Srbiji', rekao je Tadić, dodajući kako bi 'na taj način nadrasli tradicionalne podjele i uspostavili jedinstvo u pogledu strateških ciljeva unatoč razlikama koje su više nego vidljive u ideološkom i u mnogim drugim aspektima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna On će vam promijeniti život Fashion Guru vas poziva na audiciju! Slika nije dostupna 'Loša situacija' Tadić pesimističan po pitanju srpske kandidature za EU

Tako bi se i srbijanskoj i europskoj javnosti poslala snažna poruka da je Srbija odlučila ići putem europskih integracija, rekao je Tadić, dodajući da bi odluka o pridruživanju Europskoj uniji u tom slučaju bila povijesna i nitko je nikad ne bi mogao dovesti u pitanje.

Ako se, kojim slučajem, to ne dogodi, opet takvu odluku nitko neće dovesti u pitanje, ali bi ona bila donesena jednom većinom koja ne podrazumijeva novi konsenzus, nego nove buduće rasprave, upozorio je Tadić.

Srbijanski predsjednik je ocijenio da su Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU i energetski sporazum s Rusijom, koji su na dnevnom redu Skupštine Srbije, od povijesne važnosti za zemlju te da će, postigne li se u srbijanskom parlamentu konsenzus o pridruživanju EU i potvrđivanju SSP-a, to biti pomak u odnosu prema tradicionalnoj politici u Srbiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene