Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna pogubljenja

Srbija: Sedam osoba uhićeno za ratne zločine kod Srebrenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je policijska potraga za još nekoliko osumnjičenih.

Na raznim lokacijama u Srbiji uhićeno je sedam osoba za koje se sumnja da su počinili masovna pogubljenja u Kravicama kod Srebrenice tijekom rata u Bosni i Hercegovini, objavljeno je u srijedu.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen je Brutalan napad: Učenik (16) istukao profesora, ima frakture kostiju lica i glave Baby Lasagna Stigle i reakcije Srpska televizija prekinula prijenos prije nastupa Baby Lasagne: "To su učinili jer Winnie Pooh dolazi"

U tijeku je policijska potraga za još nekoliko osumnjičenih. Služba za otkrivanje ratnih zločina uhitila je N.M., A.G., M.B., A.D., B.M., J.P. i D.P. po nalogu Tužiteljstva za ratne zločine zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navode srbijanski elektronički mediji.

Konačna presuda za Srebrenicu: KRIVI SU!

U pitanju su prva uhićenja na teritoriju Srbije zbog masovnih pogubljenja u Srebrenici i okolici.

Tužiteljstvo za ratne zločine donijelo je naredbu za provođenjem istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku 'Jahorina' u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Među žrtvama je više od 1.000 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci identificirani u masovnim grobnicama na više lokacija, među kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene