Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksemburški ministar tvrdi

'Srbija može dobiti status kandidata EU i bez Mladića i Hadžića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef diplomacije Luksemburga Jean Asselborn rekao je u Beogradu da uhićenje haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića nije uvjet Srbiji za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU.

'Moguće je da Srbija postane kandidat bez uhićenja Mladića i Hadžića', rekao je Asselborn na konferenciji za novinare nakon susreta sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, prenosi Mondo. Asselborn je kao primjer naveo slučaj Hrvatske, koja je stekla status kandidata i prije nego što je uhitila tadašnjeg haškog optuženika Antu Gotovinu.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina "Dobro da smo to napravili" Gotovina i bratovština sv. Ante dali poseban dar crkvi u Pakoštanima: "Imali smo tu želju mnogo godina prije" Andrej Plenković u Zadru ARENAL MJERA Plenković otkrio kako bi mogli kazniti one trgovce koji su dizali cijene

Šef diplomacije Luksemburga istaknuo je da uhićenje haških optuženika predstavlja političku volju i rezultat efikasnosti suradnje srpske vlade i Haškog tribunala. Asselborn je ocijenio da u tom smislu postoji napredak, jer je Vlada Srbije uvela strukturne reforme policije koje doprinose većoj efikasnosti.

'Vjerujem da će u bliskoj budućnosti Srbija moći uhititi i izručiti Haagu Mladića i Hadžića', rekao je on. Asselborn je isto tako naveo da treba imati u vidu i sve napore koje srpska vlada ulaže da bi privela pravdi Mladića i Hadžića te dodao da EU treba to uzeti u obzir pri donošenju konačne procjene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene