Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori s Prištinom

Srbija: Državni vrh najavio 'iznimno teške odluke' o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Đurić, savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, rekao je da o Kosovu predstoje 'iznimno teške odluke'. Kaže da je upravo okončana osma runda pregovora s Prištinom 'nadišla sva negativna očekivanja'.

Srbijanski državni vrh najavio je u srijedu, nakon povratka izaslanstva iz Bruxellesa s neuspjele osme runde dijaloga s Prištinom, da će sljedećih dana biti "u prilici donijeti neke iznimno teške odluke" o Kosovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nema rješenja Srbija želi nastavak pregovora s Prištinom, EU: Sutra nije sudnji dan Slika nije dostupna 'Bruxelleski rebus' Srbija pred teškom odlukom - EU očekuje odgovor do 9.travnja u 16 sati

"Nismo postigli kompromis, ali smo odlučni da k njemu idemo. Ova runda pregovora nadišla je sva naša negativna očekivanja i situacija je veoma teška", rekao je danas nakon sastanka izaslanstva s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem savjetnik šefa države Marko Đurić.

>> I dalje bez naznaka o ishodu pregovora između Srbije i Kosova

Državno izaslanstvo izvijestilo je Nikolića o tijeku pregovora u Bruxellesu, a zajednička ocjena koju je medijima prenio Nikolićev savjetnik jest ustrajnost Beograda u namjeri da teži ka kompromisu "koliko god to bude teško i ako bude moguće".

Najviši državni dužnosnici će, rekao je Đurić, sljedećih dana redovito izvještavati srbijansku javnost o svojim sljedećim koracima čiji je cilj riješiti kosovsko pitanje.

Izaslanstva Srbije i Kosova završili su iza ponoći na srijedu u Bruxellesu bez dogovora osmi krug pregovora, ostajući na ranijim stajalištima o ključnom pitanju - ovlastima zajednice srpskih općina na Kosovu.

Srbija traži da zajednica ima nadležnosti i ovlasti u pravosuđu, policiji i prostornom planiranju, te da Kosovske sigurnosne snage ne budu bilo gdje gdje žive Srbi, dok Priština želi srpsku zajednicu uključiti u kosovski ustavno-zakonski sustav. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene