Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natjerala ih EU

Srbi istražuju slučajeve sporne privatizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska tužiteljstva ispituju 18 od ukupno 24 u Srbiji provedene privatizacije koje su rezolucijom Europskog parlamenta označene spornim.

U tri od 18 slučajeva u tijeku su, kako navodi beogradska 'Politika' pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi, kazneni postupci, a većina slučajeva je u nadležnosti posebnog srbijanskog tužiteljstva za organizirani kriminal.

Dodaje se kako, s obzirom na to da su u većini slučajeva u tijeku pretkazneni postupci, detaljnije informacije o tome dokle se stiglo s preispitivanjem i postoje li moguće indicije koje bi ukazivale na kaznenu odgovornost nekih od sudionika u spornim privatizacijama, nije bilo moguće dobiti.

Po riječima izvora 'Politike', među privatizacijama koje se ispituju su tvrtke 'Sartid', 'Jugoremedija', 'Mobtel', 'C-market', ATP 'Vojvodina', 'Luka Beograd', 'Novosti', Veterinarski zavod Beograd, 'Keramika Kanjiža', 'Šinvoz', 'Zastava elektro', 'Trudbenik gradnja', 'Srbolek', 'Azotara Pančevo', kao i Nacionalna štedionica, koncesija za put Horgoš-Požega, izvoz šećera u Europsku uniju (EU) i prodaja poslovnog prostora nekadašnjeg zavoda za obračune i plaćanja.

Neimenovani izvor blizak istrazi kazao je za 'Politiku' da su u samo tri slučaja ('Mobtel','C-market' i 'Azotara Pančevo') u tijeku kazneni postupci. Ostali su, po riječima tog izvora, u fazi pretkaznenog postupka, a većina njih je u nadležnosti srbijanskog Tužiteljstva za organizirani kriminal. (Hina)

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene