Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sportski hotel koji će oduševiti i one koji nisu sportski tipovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak i ako niste sportski tip oduševit će vas Hotel Šport u Dolenjskoj.

Sasvim uklopljeno u ugodnu vizuru sobe smještene su razne sportske sprave kojima se možete poslužiti. U mojoj su bile švedske ljestve i pilates lopta, a u pojedinim su TRX trake, dok je u hodniku raspoloživa vreća za boks. Zgodno je proći pokraj nečega u što možete udariti, nečega što dapače i stoji na tom mjestu da biste u to udarili. Sasvim ležerna i sama mogućnost istresanja negativne energije, bile je dovoljna da me napuni pozitivnom energijom.

Ugodno osoblje, diskretno i nenametljivo pomoći će vam s čim god vam treba. To su glavne crte dojma koje su na mene ostavile Terme Krka.

Iako osobno nisam poseban ljubitelj sporta, čim sam se probudila u Hotelu Šport, rastegnula sam se na ljestvama i napravila nekoliko vježbi s pilates loptom uz snažan hip hop ritam Nicki Minaj, a dan mi je odmah počeo s pojačanom dozom energije.

U prizemlju hotela nalaze se saune i bazen veličine 20 kvadratnih metara s odijeljenim plitkim dijelom za djecu u kojem se nalazi mali tobogan. 

Pogled s velike terase sobe pružao se na pitomo brdašce ispunjeno smirujućim zelenilom.

Nakon Hotela Šport bilo je vrijeme za nešto otmjenije – dvorac Otočec koji se, kao i Hotel Šport, nalazi u blizini granice s Hrvatskom. Hotel Dvorac Otočec nalazi se na malom otoku okruženom rijekom Krka. Upravo kada smo bili u njemu sredinom studenog, razina rijeke se podigla, ali u dvorcu kažu da ga nikada nije poplavila.

U svakom kutu dvorac odiše otmjenošću, što i ne čudi s obzirom na to da cijenom od oko 300 eura za noć ugošćuje uglavnom imućniju klijentelu. Od 2009. godine dio je svjetskog udruženja dvoraca Relais & Chateaux koje članove obvezuje na poštovanje predanosti osnovnoj ideji ”Zagrljaj 5C”, koja označava – Courtoisie (uljudnost), Charme (šarm), Charactere (značaj), Calme (spokojnost) i Cuisine (vrhunska kuhinja).

U sklopu Termi Krka su i Dolenjske toplice čija je posebnost lječilišni park sa botaničkom stazom. Osnovan je još 1898. godine, kada je, između ostalog, zasađen drvored kestena. U parku raste više od 100 različitih drvnih i grmovitih vrsta. Opušta već i sama šetnja po toj idiličnoj prirodi.

Prvi pisani trag o Dolenjskim Toplicama seže u 1228. godinu, a arheološka nalazišta upućuju da je brežuljak Cvinger, zapadno od današnjeg naselja, dobro utvrđena naseobina još 5. stoljeću pne. Još i danas su vidni obrambeni nasipi, te nekadašnje postoje na putu iz doline Krke u Belu krajinu.

Prvu kupališnu zgradu dao je sazidati knez Ivan Vajkard I. Auersperg Turjaški, još sredinom 17. stoljeća – dao je obzidati i pokriti jednog od tri izvora termalne vode. Između 1767. i 1776. godine, izgrađen je i danas još markantni hotel Vital. Od objave prve analize vode, u Beču su Dolenjske Toplice slovile za jedno od najuglednijih lječilišta austro-ugarske monarhije.

Dio Dolenjskih toplica je hotel Balnea koji u svom sadržaju također nudi bazene, saune i wellnes tretmane, a najveća svjetska putnička internet stranica TripAdvisor, na osnovu mišljenja i ocjena gostiju, hotelu Balnea i njegovim uslugama, dodijelila je prestižnu nagrado za izvrsnost.

U Balnei me posebno impresionirao osjećaj za unutrašnje uređenje i sklad arhitekture s kreativnom ekspresijom interijera. Sasvim moderni komadi namještaja odišu svojevrsnim retro ambijentom u odličnom spoju s doživljajem za prostor.

U blizini su i ekološke terme Snovik koje su smještene na najvišoj nadmorskoj visini od svih termi u Sloveniji. Oaza je to dobrog raspoloženja: masaža, kozmetičkih usluga, saune. U sklopu njih je i restoran Potočka, poznat po ukusnim domaćim pastrvama i jelima iz ekološki proizvedene hrane. Možete otići i na tematske pješačke, biciklističke i planinarske ture. Pješačke staze su dobro označene i vode do najviših vrhova. Gondola i žičara rade svaki dan tijekom godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene