Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenje vriednosti njemačkog društva

SPD prevodi njemački ustav na arapski i dijeli izbjeglicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački socijaldemokrati (SPD) objavili su da će prevesti veliki dio njemačkog ustava na arapski kako bi izbjeglice, koji u desecima tisuća dolaze u tu zemlju, upoznali s temeljnim vrijednostima njemačkog društva.

Cilj je jasno pokazati sirijskim izbjeglicama koje su vrijednosti važne za Nijemce, poručio je SPD, član velike koalicije koju predvodi njemačka kancelarka Angela Merkel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinuta kancelarka TEŠKE RIJEČI Merkel izjavila što bi vrlo lako moglo dovesti do rata na Balkanu Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Bavarska optužuje: Ponašanje Austrije opterećuje međusobne odnose'

"Namjeravamo to dijeliti u prihvatnim izbjegličkim centrima", kazao je Thomas Oppermann, predsjednik zastupničke skupine SPD-a u donjem domu parlamenta.

AKO NJEMAČKA ZATVORI GRANICE? 'Preostat će nam samo dvije mogućnosti'

Podjela prijevoda prvih 20 članaka ustava trebala bi pojasniti pridošlicama slobodu izražavanja, ravnopravnost i vjerske slobode. "Religije ovdje mogu slobodno postojati jedna uz drugu. Svi to moraju shvatiti. To se odnosi na svakoga", kazao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene