Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija spašavanja

VIDEO: Dječak iz balona pronađen skriven na tavanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak, za kojim je nekoliko sati trajala potraga, pronađen je živ i zdrav na tavanu obiteljske kuće.

Šestogodišnji Falcon Heene pronađen je kako se krije u kutiji na tavanu svojih roditelja, satima nakon što je metalik srebrni balon sletio na polje, rekao je šerif James Alderden. 'Najvjerojatnije se cijelo vrijeme nalazio u kutiji na tavanu iznad garaže', kazao je. Prvi su izvještaji govorili da ga je dječakov devetogodišnji brat vidio kako se penje u balon, koji je njihov otac, amaterski znanstvenik, izradio u obliku letećeg tanjura, prije nego li je balon otplutao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija vjeruje obitelji 'Dječak iz balona' povraćao na pitanje zašto se skrivao Slika nije dostupna Na tavanu zgrade pronašao ljudski kostur

Priču su uskoro počele pratiti američke tv kuće koje su izravno dva sata spektakularno prenosile let balona. Vlasti su poduzele očajničke mjere kako bi balon sigurno prizemljile, a kada su ustanovile da Falcon nije unutra, pokrenuta je potraga. Falconov otac Richard Heene opisan je kao lovac na oluje i priučeni znanstvenik koji je cijelu obitelj uveo u svoje aktivnosti. Obitelj je također sudjelovala u reality showu američke tv kuće ABC 'Mijenjam ženu'. Na svojoj web stranici, tv kuća ABC je za obitelj Heene napisala da je 'posvećena svojim znanstvenim eksperimentima koji uključuju traženje vanzemaljaca i izradu letećeg tanjura za poslati ga u središte oluje'.

Podsjetimo, spasilačke službe dva su sata pokušavale su spasiti 6-godišnjeg dječaka iz Fort Collinsa u istočnom Coloradu, koji je viđen kako ulazi u eksperimentalnu letjelicu svojih roditelja, nakon čega je balon poletio. Radi se o nekakvoj vrsti 'letečeg tanjura' kućne radinosti, objavile su tamošnje vlasti, a prenosi CNN. 'Činimo sve kako bi ustanovili koji bi bio najbolji način spašavanja. Stvar stoji tako kako stoji i učinit ćemo što moramo', izjavila je glasnogovornica tamošnje policije Kathy Davis.

Nikoga u balonu, traje potraga

Nakon pokušaja spašavanja i praćenja balona napunjenog helijem i sa kopna i iz zraka, letjelica je na kraju pala na tlo, ne velikom brzinom, no u njoj nije bilo nikoga. Strahovalo  se da je dječak ispao iz balona tijekom leta. Letjelica se, inače, kretala velikom brzinom, što je i zabilježeno kamerama. 'U ovom trenutku procjenjujemo da dječak ipak nije ispao iz balona. Barem izgled i opće stanje mjesta za putnika u letjelici nakon prizemljenja upućuju na to. No, to je ipak samo pretpostavka', rekla je jučer glasnogovornica okružne policije Eloise Campanella. Ipak, prema neslužbenim informacijama, neki očevici tvrde kako su vidjeli da nešto ispada iz letjelice koja je letjela na visini od dva kilometra, no te informacije još nisu potvrđene.

Uzorna obitelj

'Struktura dna letjelice je jako tanka i jasno se vidi da ne bi izdržala bili kakav jači udar', procijenio je jedan stručnjak. Prema riječima susjeda, dječak je iz neobične, ali uzorne i sretne obitelji koja se bavi raznim neuobičajenim stvarima, među kojima je i izrada ove letjelice u kojoj je poletio dječak. 'Koliko znam, cijela je obitelj danas radila na letjelici, a namjera je bila da se digne samo malo iznad tla. Očito je nešto kenulo krivo', izjavio je njihov prvi susjed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene