Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Somalski pirati traže 35 milijuna dolara otkupnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski pirati zatražili su 35 milijuna dolara otkupnine za oteti ukrajinski brod MV Faina, rekao je dužnosnik istočnoafričke pomorske organizacije.

'Otmičari traže 35 milijuna dolara za brod MV Faina i njegovu posadu', rekao je Andrew Mwangura iz Programa za pomoć pomorcima istočne Afričke sa sjedištem u Mombasi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervencija međunarodnih snaga Slovenski brod u Adenskom zaljevu oteli pirati Slika nije dostupna Somalski gusari Otet britanski teretni brod s bugarskom posadom

Somalski pirati oteli su u petak ukrajinski brod koji je prevozio 33 tenka T-72 te bacače granata i streljivo u Keniju. Kenijska vojska je priopćila kako još nije uspostavila vezu s piratima koji drže brod, izvijestili su lokalni mediji. 

>> Somalijski pirati oslobodili japanski brod Stella Maris

>> Somalijski pirati oteli grčki te hongkonški brod

Na brodu je bio 21 član posade, od kojih 17 Ukrajinaca te četvorica Rusa i Letonaca.

Ruska mornarica je objavila da je 24. rujna njezin ratni brod isplovio prema Somaliji te je najavila da će odsad redovito nadzirati to područje.

Od početka 2008. godine pirati su oteli više od 300 brodova u vodama oko Roga Afrike i to su područje učinili među najopasnijim na svijetu, a time su i ugrozili plovni put između Europe i Azije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene