Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje suđenje

Šokantne optužbe i detalji zlostavljanja Brücknera, kojeg se sumnjiči da je ubio i oteo Maddie: Bičevao stariju ženu, jednu žrtvu ostavio u strahu da će joj odrubiti glavu

Christian Brückner, Madeleine McCann
Christian Brückner, Madeleine McCann Foto: Profimedia/Afp
Potpuni užas optužbi protiv Christiana Brücknera za seksualni zločin otkriven je u petak na sudu. Osumnjičenik u slučaju Madeleine McCann navodno je ostavio jednu žrtvu u strahu da će joj odrubiti glavu, izbičevao ženu u sedamdesetima najmanje 20 puta i natjerao djevojku na povraćanje tijekom zlostavljanja.

Osuđeni silovatelj Christian Brückner (47) optužen je za tri silovanja i dva seksualna napada, koje je počinio na portugalskoj obali Algarve u razdoblju od 2000. do 2017. godine.

Napadi su se dogodili nekoliko minuta dalje od mjesta na kojem je trogodišnja Madeleine nestala iz apartmana za odmor u Praia da Luz u svibnju 2007., gdje je boravila s roditeljima Kate i Gerryjem te svojom braćom i sestrama.

Otad nije viđena, a u lipnju 2020. njemačka je policija imenovala Brücknera kao čovjeka odgovorna za njezinu otmicu i ubojstvo, ali on još nije optužen ni za što u vezi s njezinim nestankom.

Na sudu su pročitani šokantni detalji njegova napada na žrtvu Hazel Behan, koja je rekla da je napadnuta 2004. dok je radila u Algarveu kao turistički vodič te se bojala da će joj napadač odrubiti glavu.

Druga dva silovanja za koja ga se tereti nad nepoznatom ženom starom između 70 i 80 godina i djevojčicom od 14 godina također su opisana u stravičnim detaljima, a tužitelj je rekao da je Brückner udarao stariju ženu po tijelu i licu koristeći bič i natjerao tinejdžerku na povraćanje dok ju je oralno silovao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Tužiteljica Ute Lindemann rekla je sudu da je Brückner koristio drogu za silovanje kako bi onesposobio svoje žrtve prije nego što ih je zarobio u svojoj kući. U petak ujutro na sudu su pročitani i šokantni detalji o navodnom silovanju Hazel Behan.

"Nakon što je premlaćivanje završilo, optuženi je odvezao svjedokinju Behan, držeći joj ruke vezane pojasom i začepljenih usta, te ju je golu za kosu odvukao natrag u spavaću sobu. Tamo je, stojeći ispred nje, stavio svježi kondom preko penisa i pokušao oralno penetrirati u žrtvu, što je u početku bilo neuspješno zbog nastavka gušenja. Kad se zagrcnula i rekla optuženom da će povratiti, on je u bijesu prekinuo oralni seks i gurnuo ozlijeđenu ženu. Potom ju je grubo zgrabio za kosu, odvukao natrag u dnevnu sobu kako bi uzeo svoj nož koji je ostavio pokraj televizora. Dok je držao nož, optuženi je rekao oštećenoj da ode na toalet, što je ona odbila. Ponovno ju je uhvatio za kosu, odvukao do male sofe pored prozora dnevnog boravka i rekao joj klekne ispred sofe i spusti glavu. U tom trenutku svjedokinja Behan je bila u strahu da će joj optuženi nožem odsjeći glavu. Međutim, bacio je plahtu preko njezina tijela i počeo skupljati sve stvari koje je donio sa sobom i koristio te ih stavljati u torbu. Zatim je izašao unatrag kroz balkonska vrata, obuo cipele koje su bile tamo ostavljene i pobjegao", opisuje stravične trenutke, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Osnovna škola Vladislav Ribnikar Pronađen nož kod učenika u školi u kojoj je dječak ubojica napravio masakr: "Djeca su dovoljno traumatizirana"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin novi sukob na pomolu? Institut za rat upozorava: Rusi se pripremaju za rat protiv još jedne zemlje?

U stravičnim detaljima opisana su i druga dva silovanja za koja se tereti nad nepoznatom ženom u dobi između 70 i 80 godina i djevojčicom od 14 godina.

"Imao je masku koja je imala samo rupe za oči i usta. Stavio joj je naočale za plivanje starijoj gospođi koja je bila u spavaćici. Budući da su im naočale bile obojene u sivo, žrtva više ništa nije mogla vidjeti. Ženu je položio potrbuške na njezin krevet i svezao joj ruke na leđima kako bi žrtvi onemogućio otpor. Potom je postavio kamere koje je ponio sa sobom na dva različita položaja u spavaćoj sobi, usmjerio ih prema krevetu i počeo snimati. Nakon završenog spolnog odnosa skinuo je kondom i otišao u kupaonicu u stanu. Tamo je bacio kondom u zahodsku školjku. Potom se vratio s bičem i udario ženu u tijelo i lice s najmanje 20 udaraca bičem. Žrtva je vrištala i vrijeđala optuženog. Nakon fizičkog kažnjavanja optuženi je teško dišući sjeo na kraj kreveta, skinuo masku i stavio jastuk na lice potpuno preplašene žene prije nego što je završio snimku", detalji su stravičnog zlostavljanja koji su opisani na sudu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Od Šume Striborove do Baldricka Milanović: ''Ova je Vlada najprljavija u hrvatskoj povijesti, ovo poprima dimenzije nacionalne katastrofe''

Lindemann je trebalo gotovo 25 minuta da pročita optužnicu protiv njega, koja je detaljno opisala optužbe, a on je cijelo vrijeme ostao ravnodušan dok je fiksirao pogled na nju.

Prije suđenja Brückner je stigao u kombiju s policijskom pratnjom te je ubačen unutra za početak ročišta i dopraćen u sudnicu uz pratnju stražara i s lisicama na rukama.

Suđenje nije povezano s Madeleineinim nestankom, a mediji i javnost koji su htjeli ući u zgradu suda u Braunschweigu u blizini Hannovera morali su proći kroz dva detektora metala u stilu aerodroma prije nego što su došli do sudnice na prvom katu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene