Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vodi bio 3:38 min

ŠOK NA VELIKOM NATJECANJU: Zaronio na dah na dubinu od 72 metra, umro kad je isplivao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac Nicholas Mevoli (32) umro je u nedjelju nakon što je na međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah bez peraja zaronio na dubinu od 72 metra.

Otkazivanje vitalnih organa dogodilo se u trenutku kada je nesretni Njujorčanin izronio, javlja USA Today. Smrt je šokirala ostale sudionike najznačajnijeg natjecanja u ovoj disciplini koje se tijekom devet dana održavalo na Bahamima. U njemu je sudjelovalo 56 ronilaca iz 21 zemlje. Svi oni pokušali su zaroniti što dublje kako bi se domogli nagrade od 20.000 dolara.

Pročitajte i ovo Filip Krivak POKROVITELJ ADDIKO Zaroni i aplikacije: Upoznajte ronioca Filipa sa zanimljivim poslom za koji nikada ne biste pogodili da ga radi Slika nije dostupna Rekord u apneji Zanki oborio rekord: Pod vodom bez zraka čak 9 minuta i 12 sekundi!

>>FOTO Srušen Hrvatski rekord u ronjenju na dah!

Mevoli, koji se ovim sportom profesionalno bavio tek godinu dana, okušao se u disciplini ronjenja na dah bez peraja. Zaronio je na dubinu od 72 metra i isplivao te se u vodi zadržao tri minute i 38 sekundi. No čim je izronio na površinu, postalo je jasno kako nešto nije u redu. Pričao je, ali nesuvisle rečenice i potom je počeo gubiti svijest. Liječnici su mu odmah pokušali pomoći i oživjeti ga, ali nije mu bilo spasa. Proglasili su smrt, a Mevolijevo tijelo poslano je u glavni grad Nassau na obdukciju.

Asocijacija ronilaca na dah AIDA priopćila je kako je Mevoli prvi ronilac koji je preminuo u povijesti ovog natjecanja koje traje već 21 godinu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene