Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrhtavanje

Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

Aktualno Galerija New York - 1 New York - 1 Foto: DNEVNIK.hr New York - 2 New York - 2 Foto: DNEVNIK.hr New York - 3 New York - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 New York - 4 Galerija 1/4 >>
Američki geološki institut zabilježio je podrhtavanje magnitude 4.7 s epicentrom oko 40 kilometara zapadno od grada.

Potres magnitude 4.7 pogodio je područje New Yorka, javlja Američki geološki institut. Njujorška policija za sad kaže kako nema prijavljenih šteta niti ozlijeđenih.

Podrhtavanje se osjetilo u cijeloj regiji, gradu New Yorku, New Jerseyju, dijelu Pennsylvanije i Connecticuta. Epicentar je bio sjeveroistočno od Lebanona, u New Jerseyju, na dubini od pet kilometara.

U nekim dijelovima New Yorka, zaprepašteni su stanovnici izašli iz stambenih zgrada i kuća na pločnike ispred svojih zgrada nekoliko minuta nakon što je potres prestao, piše CNN.

"Sve je počelo vibrirati, a onda sam osjetio da se zgrada trese", rekao je David Rodriguez, stanovnik Hobokena u New Jerseyju.

"Mislio sam da je vani veliki kamion dok se sve nije počelo ljuljati. Ali imao je onaj zvuk kao da se nešto njiše s jedne strane na drugu."

Dugo nakon što se potres smirio, stanovnike su ponovno zaprepastila glasna upozorenja za hitne slučajeve na njihovim mobilnim telefonima. U 11:46 stigla je još jedna uzbuna, bilo je to upozorenje na naknadne potrese.

Prekid zračnog prometa

Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je da su obustavljeni letovi za zračne luke New York Kennedy, Philadelphia, Baltimore i Newark. Toranj kontrole zračnog prometa u zračnoj luci Newark Liberty se evakuira, rekao je kontrolor nakon potresa. Letovi su bili u čekanju dok su se kontrolori preselili na drugo mjesto.

Uzletno-sletne staze se pregledavaju radi oštećenja.

Amtrak je izvijestio da je promet vlakom usporen zbog potresa. Pokrenuli su svoj protokol inspekcije pruge. Ograničenja brzine uvedena su na cijelom sjeveroistoku dok se ne završe sve inspekcije, objavio je Amtrak na društvenim mrežama.

NJ Transit je rekao da je usluga u cijelom sustavu bila podložna kašnjenjima do 20 minuta u oba smjera zbog pregleda mostova nakon potresa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene