Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenska udruga upozorava da žardinjere kod Jorasa još nisu uklonjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je slovenska vlada u četvrtak potvrdila dogovor ministra unutarnjih poslova Dragutina Matea i njegova hrvatskog kolege Berislava Rončevića o postavljanju rampi s ključem na četiri mjesta na slovensko-hrvatskoj granici, blizu kuće Joška Jorasa još nisu uklonjene sporne betonske žardinjere niti postavljena rampa, upozorila je u ponedjeljak udruga "Zavod 25. lipnja 1991", koja se angažirala na tom slučaju, a vodi je nekada istaknuti političar Marjan Podobnik.

"Sa žaljenjem konstatiramo da dogovorene mjere za slobodno kretanje slovenskih državljana na lijevoj obali Dragonje nisu realizirane, niti su oni obaviješteni kad će se to dogoditi", navela je u ponedjeljak Podobnikova udruga u izjavi za javnost. Udruga je ocijenila da se radi o "nerazumljivom otezanju" te da im je još nerazumljivije da je Joras umjesto rampe ovih dana dobio odluku o globi zbog "navodnog prekršaja" prilikom prosvjednog mitinga "Zavoda 25. lipnja" koji je održan 26. travnja, kada je zbog okupljanja Jorasovih pristaša bio privremeno zaustavljen promet na graničnom prijelazu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Udruga je navela da bi uklanjanje žardinjera zapravo trebalo tumačiti kao izvršenje odluke suda u Piranu, te da je zato odugovlačenje s postavljenjem rampe nerazumljivo.

"Odugovlačenje provedbe pravomoćnog rješenja piranskog suda je tim manje razumljivo što se radi o samo nekoliko sati fizičkog rada i ako se zna da Joras uz pravomoćnu odluku suda ima i sudsko rješenje kojim je za uklanjanje nžardinjera ovlašten sudski izvršitelj", navodi se u priopćenju Marjana Podobnika.

Podobnikova udruga upozorila je da će u slučaju da se s realizacijom dogovora o uklanjanju žardinjera i postavljanju rampe na ključ uz rijeku Dragonju, blizu Jorasove kuće, bude odugovlačilo idućih dana, krenuti u akciju da žardinjere ukloni sudski izvršitelj kojega je odredio sud u Piranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene