Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravo se hranio

Slovenac živio dva mjeseca trošeći sedam kuna na dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleš Cerin iz Ljubljane dokazao je u zadnja dva mjeseca da se može zdravo hraniti trošeći samo jedan euro u danu.

Aleš, farmakolog i otac četvoro djece, želio je promovirati skroman i jednostavan život i utjecati na povećanje svijesti o globalnom siromaštvu s jedne i pretjeranoj potrošnji Zapada s druge strane, piše Seebiz.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Tijekom dva mjeseca uglavnom je živio od voća i povrća iz vlastitog vrta. Hranio se domaćim jabukama, porilukom, endivijom, zelenom salatom i paprikama. Pio je vodu, biljne čajeve i mlijeko, koje je kupovao na obližnjoj farmi. Zeleni čaj bio mu je prevelik izdatak na dnevni budžet od jednog eura.

Radio jogurt i mjesio kruh

Cerin je na kraju pokusa izjavio kako mu je najviše nedostajao sir. Sam je radio jogurt i mjesio kruh, a kestene koji je imao značajno mjesto u njegovoj prehrani skupljao je u obližnjoj šumi. Trčao je tri puta u tjednu, a svakodnevno je vozio bicikl i u dva mjeseca je izgubio četiri kilograma. Rekao je kako nema nikakvih zdravstvenih problema te štoviše, kako se nikada u životu nije bolje osjećao.

Ljubljančanin planira i dalje nastaviti s umjerenim i zdravim obrocima i nada se da će drugi ljudi shvatiti njegov način života. Ukazao je na podatak da obitelji u razvijenim zemljama na hranu troše čak 400 puta više novca nego obitelji u nerazvijenim zemljama. Objasnio je da ukoliko bi cijeli svijet konzumirao hranu kao Zapadnjaci, Zemlja bi morala biti šest puta veća da bi se proizvelo dovoljno hrane.

Aleš Cerin je poručio kako je globalna kriza pokazala da svijet ne može nastaviti ovako jer imamo problema s terorizmom i da nas velik dio svijeta ne voli zbog naše pohlepe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene