Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od prijedloga

Slovačka vlada želi nacionalizirati privatne osiguravatelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovački premijer Robert Fico želi nacionalizirati dvije privatne osiguravajuće tvrtke kako bi uspostavio režim baziran na jedinstvenom javnom osiguranju.

'Bilo bi mi draže da s dva privatna zdravstvena osiguravatelja postignemo dogovor, ali se ne libim reći da bi i eksproprijacija bila jedan od legitimnih načina', rekao je šef vlade novinarima u Bratislavi.

'Privatne osiguravajuće tvrtke morat će napustiti slovačko tržište', ustvrdio je predsjednik socijaldemokratske stranke Smer-SD i dodao da bi vrijednost dviju tvrtki trebao odrediti međunarodni revizor.

Pročitajte i ovo Robert Fico, slovački premijer Snažan udarac Slovačka donijela odluku koje se Ukrajina pribojavala: Hoće li utjecati na ishod rata? Robert Fico potez slovačke predsjednice Fico dobio mandat za formiranje slovačke vlade: "Razumijem da su izborni rezultati povezani s raznim brigama"

>> Pobjeda ljevice u Slovačkoj

Privatni osiguravatelji Dovera, čiji je većinski vlasnik slovačka tvrtka Penta i Union Insurance, u vlasništvu nizozemske tvrtke Eureko, zajedno imaju 1,8 milijun klijenata, a prva osiguravajuća kuća te zemlje s 5,4 milijuna stanovnika je državna tvrtka VsZP.

'Slovačkom zdravstvenom sustavu kronično nedostaje novca, a privatni osiguravatelji ostvaruju dobitak na temelju državnog novca', rekao je Fico, koji želi da se sredstva usmjere pružateljima zdravstvenih usluga.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene