Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slomio si nogu kako bi izbjegao sigurnu smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unesrećeni kajakaš kojeg je helikopter spasio u ponedjeljak, opisuje teške trenutke grčevite borbe za vlastiti život.

38- godišnji David Wilson plovio je kajakom s trojicom iskusnih prijatelja niz zabačenu i opasnu rijeku Kiewu kada ih je iznenada zadesila nevolja. 

Pročitajte i ovo Liječnici KBC-a Sestre milosrdnice spasili nogu Martine Dir (Foto: Dnevnik.hr) nakon teške nesreće Zahvat koji ne postoji u medicinskoj literaturi: Hrvatski liječnici spasili nogu medicinskoj sestri, ponovno je prohodala Slika nije dostupna Teške ozljede glave Što se dogodilo? Splićanin (27) koji je ranjen u pucnjavi prije 20-ak dana opet završio u bolnici, bori se za život

Približavajući se brzacu iz kojeg su izvirivale oštre stijene grupa je ipak odlučila nastaviti dalje. 

Bila je to pogreška zbog koje će Wilson požaliti. Naime veliko deblo plutalo je posrijed rijeke. 

‘Usmjerio sam kajak pored debla i pokušao prokliziti uz njega. No, zakačio sam dno rijeke, a voda je prelazila preko mene gurajući me prema prednjem dijelu čamca’, rekao je. 

‘Pokušao sam se odgurnuti prema nazad kako bi izvukao noge i izišao van. Ali tijekom tih pokušaja voda me pogurala naprijed zbog čega mi se potkoljenica zaglavila u unutrašnjosti čamca.’ 

‘Tijelo sam zatim pogurao prema naprijed kako bi mi i sila vode pomogla da se izvućem, no to je značilo da ću morati slomiti noge. Nakon nekog vremena jedna kost je pukla i naposlijetku sam se uspio izvući’, objašnjava Wilson koji je slomio obje kosti potkoljenice. 

Unesrećenog su prijatelji uspijeli izvući na obalu te se pobrinuti se za njega dok ne stigne spasilačka ekipa koja ga je helikopterom naposlijetku otprebacila u bolnicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene