Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba na 17 godina

Šljivančaninova obrana traži smanjenje kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana Veselina Šljivančanina zatražila je od žalbenog vijeća Haaškog suda da revizija njegove pravomoćne presude ne rezultira kaznom većom od šest godina zatvora.

Šljivančanin je radi zločina na Ovčari osuđen na 17 godina zatvora, a obrana bivšeg načelnika za sigurnost Operativne grupe jug JNA zatražila je preispitivanje pravomoćne presude na temelju iskaza svjedoka Miodraga Panića. Novi svjedok, po mišljenju obrane, Šljivančanina oslobađa optužbe za ubojstva 194 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenom 1991.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje iz Ureda predsjednika Šljivančanin bi na slobodi mogao biti već za godinu-dvije Slika nije dostupna Uračunat mu boravak u zatvoru Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

>> Šljivančaninu kazna sa 5 podignuta na 17 godina

>> Haag ponovno razmatra presudu Veselinu Šljivančaninu

Panić je u svom iskazu rekao kako Šljivančanin nije znao za zapovijed o povlačenju vojnih policajaca JNA s Ovčare nakon čega su hrvatski zatočenici ostali bez zaštite, a pripadnici srbijanskih paravojnih postrojbi počinili jedan od najtežih zločina u Domovinskom ratu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene