Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrola učenika

Školske uniforme s ušivenim mikročipovima srezale markiranje na nulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilske škole u ožujku su počele umetati mikročipove u školske uniforme kako bi roditelji u svakom trenu znali je li im dijete u školi i kako bi 'srezali' broj izostanaka.

20,000 učenika iz grada Vitoria da Conquista sada u svojim 'pametnim' uniformama ima ušivene mikročipove. Gradonačelnik kaže kako je ovakvo što bilo potrebno jer vrlo često roditelji nisu znali da njihova djeca nisu u školi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Realizirali ideju Zanimljiv potez policije: Umjesto da ih bace, stare uniforme pretvorili u nešto sasvim drugačije Slika nije dostupna Čini se da su poželjne Treba li u hrvatske škole uvesti učeničke uniforme?

Čipovi odašilju signal koji roditeljima svakog djeteta šalje SMS poruku kada njihovo dijete prođe kroz senzore postavljene na ulazu u školu. Ukoliko učenik kasni u školu više od 20 minuta, roditelji će dobiti poruku sadržaja 'Vaše dijete još nije stiglo u školu'.

Kako se čini, ovaj sustav zaista funkcionira. U prva dva tjedna izostanci učenika pali su za gotovo 10%, tj. gotovo su na nuli, prenosi Reuters.

>> Apsolutna kontrola: Mikročipovi u školskim uniformama...

'Pametne' uniforme ne zahtjevaju nikakvo posebno održavanje, te se normalno mogu prati i glačati. Mnogi su roditelji oduševljeni ovom inovacijom, pogotovo oni s više djece. Kažu kako su puno mirniji kad znaju da im je dijete sigurno u školi.

No, učenici su podijeljenih mišljenja. Neki su, kao i roditelji oduševljeni 'pametnim' uniformama i kažu kako se osjećaju mnogo sigurnije. Drugi su ipak nezadovoljni, te smatraju kako nema potrebe da ih se nadzire.

Lokalna vlast u ovaj je projet uložila gotovo 700,000 dolara, a vjeruju kako će do kraja iduće godine svih 43,000 učenika u gradu imati 'pametne' uniforme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene