Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećene aukcije

Skidaju ih do gola i prodaju najboljem ponuđaču: 'Najljepše djevice' na tržnici robljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što djevojke otmu, izopačeni militantni Islamske države provjeravaju jesu li nevine, ocjenjuju njihova tijela, a onda ih šalju na aukciju.

'Najljepše zarobljene djevice' militantni Islamske države šalju na tržnice robljem u sirijskom gradu Raqqa gdje ih se najboljim ponuđačima prodaje kao seksualne objekte. Tvrdnje su to koje je iznijela posebna predstavnica UN-a za seksualno nasilje.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Nakon što izopačeni militanti napadnu sela, djevojke skidaju do gola, provode provjere njihove nevinosti, ocjenjuju njihova tijela i šalju ih na poremećene aukcije, tvrdi Zainab Bangura, a prenosi Daily Mail.

Jeziv opseg seksualnih zločina nad mladim ženama, osobito nad pripadnicama Jazida, otkrila je nakon prikupljanja informacija iz Sirije, Iraka, Turske, Libanona i Jordana.

Islamska država provodi 'sustavne seksualne zločine' nad pripadnicama Jazida. Njih više od 200 oteli su iz domova u sjevernom Iraku u kolovozu prošle godine. One koje se smatraju najljepšima prodaju se gole, a prvo se nude čelnicima izopačene organizacije, nakon čega slijede emiri i na kraju vojnici.

Više od 2 tisuće civila ostalo na milost i nemilost džihadistima

Svaki kupac obično kupi tri ili četiri djevojke i drži ih nekoliko mjeseci, a kada mu dosade opet ih prodaje. U UN-u su doznali za slučaj djevojke kojom se trgovalo 22 puta. Deseci tisuća članova Islamske države očekuju da će doći do žene za ženidbu.

Ekstremisti su navodno zabranili djevojkama upotrebu marama za glavu nakon što su ih neke cure iskoristile da se objese.

Bangura tvrdi i da je zlostavljanja mlada djevojka spaljena nakon što je odbila sudjelovati u 'ekstremnim seksualnim radnjama'.

Trudna djevojčica (9)

Grad Raqqa, u koji se djevojke navodno odvodi i zlostavlja, militantni su usvojili kao svoj glavni grad. IS je objavio nekoliko jezivih snimki i slika koje prikazuju naoružane militante kako paradiraju ulicama, javna pogubljenja i žensku brigadu koja nameće strogu interpretaciju Sharia zakona.

No, ne završavaju sve otete djevojke u srcu brutalnog režima. Početkom travnja više od 200 žena, djece i staraca pripadnika Jazida pušteno je u travnju u blizi Kirkuka nakon što su u lipnju prošle godine uzeti za taoce.

Može li stoljetni rascjep konačno završiti? - Sada imaju zajedničkog neprijatelja!

Humanitarni radnici izvijestili su da je među njima bila i devetogodišnja trudna djevojčica koja je u rukama IS-a pretpjela brutalno seksualno zlostavljanje. Tvrdila je da ju je zlostavljalo ne manje od deset muškaraca.

Stotine žena i djevojaka IS je oteo i prošle godine nakon što su militanti zauzeli irački grad Sinjar koji uglavnom nastanjuju Jazidi.

Seksualne robinje stare 10 godina

Djevojka koja je oteta od svoje obitelji u blizini Mosula opisala je kako je IS upao u njezin grad i uzeo djevojčice stare tek deset godina da im budu seksualne robinje. 19-godišnja Hanan za CNN je rekla da su je redovito tukli i vodili u skladište u kojem su bile postrojene stotine žena. Tamo je upoznala djevojku koja joj je rekla da su je militantni držali kao taokinju, ruke joj vezali lisicama i silovali je.

Mučna svjedočanstva: Džihadisti ih brutalno silovali na javnim mjestima

Snage IS-a počinile su zločine organiziranog silovanja, seksualne napade i druge strahote nad pripadnicama Jazida. One koje su bile dovoljno sretne da pobjegnu moraju su liječiti zbog nezamislivih trauma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene