Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike BBC-u

Dva konja poginula tijekom utrke, voditelj ih nazvao preprekama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tradicionalnu britansku utrku konja, Grand National, nadvio se oblak skandala. U utrci su stradala dva konja.

No, ono što britanski mediji zamjeraju jest komentiranje BBC-a u izravnom prijenosu. Komentator Mick Fitzgerald je konje koji su ležali na travi nazvao 'preprekom'. Milijuni gledatelja vidjeli su konja Ornaisa koji je pao prvi na četvrtoj prepreci i slomio vrat. Nekoliko minuta iza toga konj Doneys Gate je slomio kralježnicu zbog čega su se, prvi put u povijesti održavanja utrka, u drugom krugu dvije prepreke morale zaobići zbog stradalih konja.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

Dok se to odigravalo kamera je snimala nešto drugo zbog čega mediji optužuju BBC za 'prikrivanje' informacija. 'Znate, naprijed se nalazi nekakav prepreka o čemu nas obaviještava i zastava', kazao je komentator dok su mrtvog konja prekrili paravanom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene