Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u američkoj vojsci

VIDEO Upravljaju nuklearnim projektilima, a u slobodno vrijeme...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi skandal pogodio je američko zrakoplovstvo. 37 časnika suspendirano je zbog varanja na testovima i konzumiranja droge.

Čak 34 časnika američkog ratnog zrakoplovstva zadužena za lansiranje nuklearnih projektila suspendirana su s dužnosti zbog optužbi za varanje na testovima znanja. Još tri časnika su suspendirana zbog posjedovanja lakih droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

Posljednji je to u nizu skandala koji je pogodio američke postrojbe zadužene za nuklearno oružje. U kolovozu prošle godine jedna postrojba nije prošla sigurnosnu inspekciju, a prije tri mjeseca smijenjen je general zadužen za balističke nuklearne projektile zbog pijanstva tijekom radnog posjeta Rusiji.

Evo na što će u budućnosti oslanjati obrana SAD-a

'To je pogreška nekih naših časnika. To nije neuspjeh nuklearne misije', smatra Debrah Lee James, državna tajnica za ratno zrakoplovstvo.

'Teško je prikriti nestručnost varanjem na jednom testu kada svaki mjesec imate simulaciju s dva instruktora koji provjeravaju praktičnu primjenu znanja. To ne možete sakriti. Je li to želja za postizanjem boljeg rezultata na testu ili... Nagađao bih što je povod, ali ne vjerujem da je nestručnost', kazao je general Mark Welsh, zapovjednik američkog ratnog zrakoplovstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene