Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seks i gay lobiji

Skandal u Vatikanu: Papa otišao zbog izvještaja o bludu i korupciji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. odlučio se povući nakon unutrašnje istrage tijekom koje je obaviješten o seksu, ucjenama i korupciji unutar Vatikana, izvijestile su talijanske novine, citirajući neimenovane izbore.

Talijanski list La Repubblica piše kako su 17. prosinca 2012. godine papi predana dva dosjea na gotovo 300 stranica koji sadrže 'izvještaj o nepodopštinama i pokvarenim ribama u Svetom Moru', prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Slika nije dostupna Ništa od javne objave Tajni izvještaj o aferi Vatileaks vidjet će samo novi papa

'Tog je dana odlučio otići'

Taj je dan, kada su dokumenti došli na njegov stol, Benedikt XVI. donio odluku o ostavci, odluku s kojom se dugo borio, navode objavljeni izvještaji. Međutim, službene potvrde u Vatikanu za ove navode, naravno, nema.

>> Papa noćima nije spavao i odbijao je tablete za smirenje

Članak u kojem otkriva detalje istrage La Repubblica je nazvala 'Seks i karijera, ucjene u Vatikanu razlog odustajanja Benedikta XVI.' Ovaj su skandal, piše list, istraživali 89-godišnji kardinal Jozef Tomko, 83-godišnji kardinal Julian Herranz i 83-godišnji kardinal Salvatore de Giorgi.

Istraga VatiLeaksa

Tri kardinala, uključujući i bivšeg šefa vatikanske tajne službe, zatraženi su da potvrde navode za koje se saznalo nakon objave povjerljivih papinih dokumenata u takozvanoj aferi VatiLeaks.

Mutni poslovi u Vatikanu

Među mutnim poslovima financijskih nepravilnosti u Vatikanu, list piše i o prevelikoj cijeni troškova za postavljanje jaslica na Trgu sv. Petra, o unutarnjoj borbi za vlast i novac, te spominje i tamošnje postojanje gay lobija.

Papa odlazi 28. veljače

Podsjetimo, Benedikt odstupa s dužnosti 28. veljače, a Vatikan ostaje pri tvrdnji da je odluku donio isključivo radi svojih godina kako je i sam naveo prilikom najave ostavke 11. veljače.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene