Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Napustio režim

Otkriveno zašto i gdje je pobjegao sjevernokorejski diplomat iz Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu koji je nedavno pobjegao iz države prebjegao je s obitelji u Južnu Koreju.

Zamjenik sjevernokorejskog veleposlanika u Londonu prebjegao je s obitelji u Južnu Koreju, čime je postao najviše rangirani diplomat koji je napustio izolirani režim i prebjegao u demokratsku Južnu Koreju, objavila je ta država u srijedu.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Britanski mediji u utorak su javili da je sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu pobjegao iz države, ali nije se znalo kamo.

Južna Koreja odbila je objaviti kada i kako su Thae i njegova obitelj stigli, niti koliko je članova njegove obitelji išlo s njim.

Thae je prebjegao zbog nezadovoljstva režimom Kim Jong Una i radi budućnosti svojega sina, rekao je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje Jeong Joon-hee na konferenciji za novinare.

"Znamo da je zamjenik veleposlanika Thae govorio o nezadovoljstvu režimom Kim Jong Una i čežnjom za slobodnim demokratskim sustavom Republike Koreje a budućnost njegova sina bila je poticaj da prebjegne", rekao je Jeon te dodao da su Thae i njegova obitelj pod vladinom zaštitom.

On je ranije ovog mjeseca napustio ambasadu koja se nalazi u Ealingu u zapadnom Londonu. Diplomat je sa suprugom i djecom živio u Velikoj Britaniji proteklih deset godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene