Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kim Jong-un

Nasljedniku Kim Jong-ila čin generala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejska vojska imenovala je trećega sina čelnika Kima Jong-ila delegatom na kongresu vladajuće stranke, prvom nakon 30 godina. Prema pisanju BBC-a, kasnije tijekom dana otac Kim Jong-il dodijelio mu je čin generala.

Osim Kim Jong-una (27) i sestra sjevernokorejskog čelnika, Kim Kyoung-hio dobila je istu titulu i čin, precizirala je sjevernokorejska službena agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Slika nije dostupna Sjeverna Koreja Kim Jong Il imenovao 25-godišnjeg sina za nasljednika?

U izoliranoj Sjevernoj Koreji potpora vojske smatra se ključnom za nesmetani prijelaz vlasti, posebice s obzirom na neiskustvo mladog Kima. Očekuje se da će Kim Jong-un, koji ima oko 25 godina, biti imenovan nasljednikom na kongresu Radničke stranke koji počinje u utorak, a dodjeljivanjem čina generala ostvarile su se prognoze da će na kongresu dobiti i svoju prvu službenu ulogu.

Novine Chosun Ilbo pišu, pozivajući se na svoje izbore, da je vojska nominirala i sina i oca za svoje predstavnike na najvećem sastanku stranke u posljednja tri desetljeća.

Kim Jong-Il, čije je zdravlje slabo i za koga se vjeruje da je pretrpio moždani udar 2008., sazvao je kongres kako bi izabrao 'vrhovno vodstvo' stranke, u potezu za koji analitičari tvrde da je dio plana za osiguravanje nastavka vladavine njegove dinastije. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene