Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverna Koreja

Kim Jong Il imenovao 25-godišnjeg sina za nasljednika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski diktator Kim Jong Il imenovao je najmlađeg od tri sina za nasljednika, tvrde južnokorejski mediji. Kim je navodno 8. siječnja naredio vodstvu komunističke Radničke stranke da dužnost predaju Kim Jong Unu, prenosi južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na obavještajne izvore.

Imenovanje nasljednika, danas vjerojatno 25-godišnjaka, objavljeno je prije nego što se očekivalo, u doba sve češćih izvješća o pogoršanju zdravstvenog stanja čelnika Sjeverne Koreje. Južnokorejsko Ministarstvo ujedinjenja, koje je zaduženo za poslove vezane uz Sjevernu Koreju, nije potvrdilo imenovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajanstveni vođa Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio Slika nije dostupna Kim Jong-un Nasljedniku Kim Jong-ila čin generala

Vjeruje se da je Kim pretrpio moždanu kap u kolovozu i nakon dva mjeseca šutnje sjevernokorejski dužnosnici počeli su objavljivati fotografije ekscentričnoga diktatora na javnim događajima kao dokaz da je živ. Jong Un je sin Kimove treće žene Ko Yong Hi, koja je 2004. umrla od rajka dojke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene