Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti na granici

Sjeverna Koreja proglasila sporne vode 'opasnom zonom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja proglasila je u ponedjeljak vode u spornome pograničnome pojasu s Južnom Korejom 'zonom u kojoj je dopušteno otvarati vatru' i upozorila južnokorejske brodove da se klone te zone u kojoj je prošli mjesec bilo i poginulih u okršaju.

Zapovjedništvo mornarice Sjeverne Koreje izdalo je to upozorenje i optužilo Južnu Koreju da upada u njezine vode i ondje obavlja vojne vježbe. U studenome se ondje dogodio oružani incident, a Južna Koreja tvrdi da je poginuo jedan sjevernokorejski vojnik, a trojica su ranjena.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Sajam nautike - 2 Traje do nedjelje Počeo je sajam nautike: Izlagači stigli iz 30 zemalja, a i Hrvatska je imala što pokazati

>> Pjongjang prijeti: Spremni smo za rat za morsku granicu

Sjeverna je Koreja objavila da to područje proglašava 'mirnodopskom zonom u kojoj je mornarici dopušteno otvarati vatru iz obalnih i otočnih topničkih jedinica', a to znači, piše Associated Press, da topničke granate mogu u bilo kojem trenutku pasti u more. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene