Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s Južnom Korejom

Pjongjang prijeti: Spremni smo za rat za morsku granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja će pribjegavati 'vojnim sredstvima' u zaštiti prijeporne morske granice u Žutom moru, gdje je ovog tjedna došlo do pomorskog incidenta i oružanog sukoba ratnih brodova dviju Koreja, objavila je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

'Postoji samo jedna morska granica u Žutom moru i pribjegavat ćemo stoga svim vojnim sredstvima u njezinoj zaštiti', javlja KCNA, prenoseći sadržaj pisma koje je sjevernokorejski glavni stožer uputio južnom susjedu. 'Južna Koreja bit će odgovorna za djelovanje kojim se želi minirati nacionalno pomirenje i jedinstvo. Skupo će to platiti', dodaje KCNA. 

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Slika nije dostupna Građevina s topovima Sjeverna Koreja: Nismo pucali, obavljali smo građevinske radove

>> Sjeverna Koreja Južnoj: Namjerno ste izazvali incident

>> 'Neka se Južna Koreja ispriča za provokaciju'

U utorak su se prvi put nakon sedam godina dvije Koreje oružano sukobile na granici u Žutom moru, neposredno prije početka azijske turneje američkog predsjednika Baracka Obame u sklopu koje će posjetiti i Seul. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene