Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožavaju mir

Hitno upozorenje: Ispalili topničke projektile blizu državne granice

Projektil
Projektil Foto: "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS"
Sjeverna Koreja ispalila je u subotu više od 60 topničkih projektila blizu sporne pomorske granice s Južnom Korejom, objavila je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja već je u petak ispalila više od 200 topničkih projektila u istoj regiji, dok nastavljaju rasti napetosti između dviju Koreja.

Topništvo je ispaljeno sjeverozapadno od otoka Yeonpyeong između 8:00 i 9:00 sati po srednjoeuropskom vremenu, priopćio je južnokorejski Združeni stožer (JCS). JCS je hitno pozvao Sjevernu Koreju da zaustavi aktivnosti koje ugrožavaju mir na Korejskom poluotoku.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu "Otpao je prozor" VIDEO Nevjerojatna snimka drame u zrakoplovu: "Proglasili smo uzbunu, imamo 177 putnika"

Pročitajte i ovo Teška neseća na A1 kod Karlovca Tri osobe poginule DORH objavio kako je došlo do stravične nesreće: "Ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, a iz kombija su svi poispadali"

Topničke granate pale su sjeverno od Sjeverne granične linije (NLL), de facto pomorske granice između dviju Koreja, objavila je novinska agencija Yonhap pozivajući se na JCS.

Južnokorejska vojska ne planira uzvratiti paljbom u subotu kao odgovor na provokaciju Sjeverne Koreje, za razliku od petka, izvijestio je Yonhap.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene