Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepovoljno po zatočene Amerikance

SAD opet razljutile Kima: 'Nesuglasice' ćemo riješiti prema našim 'ratnim zakonima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja će presjeći jedini preostali diplomatski kanal sa SAD-om nakon što je Washington na 'crnu listu' stavio lidera te zemlje Kim Jong-una. Pjongjang je objavio kako će sva pitanja između dvije biti riješena prema 'ratnim zakonima'.

Odluka koju je objavila državna novinska agencija KCNA potencijalno je loša vijest za američke državljane koji se nalaze u zatočeništvu u Sjevernoj Koreji, a osuđeni su za zavjeru protiv države.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

'Republika će se znati nositi sa svim pitanjima koja proizlaze između nas i SAD-a. I to od sada, prema našim 'ratnim zakonima' i zatočeni Amerikanci nisu iznimka', objavila je KCNA, a prenosi Reuters.

I u prošlosti je Sjeverna Koreja indicirala da 'ratni zakoni' znače kako zatočenici neće biti pušteni iz humanitarnih razloga.

Sjeverna Koreja pribjegava ratnim zakonima kao odgovor na nedavno uvedene sankcije prema Kim Jong-unu i drugim sjevernokorejskim dužnosnicima. Tim je sankcijama zamrznuta sva imovina koju posjeduju državljani Sjeverne Koreje a u nadležnosti je SAD-a. Američko ministarstvo financija je svojim građanima zabranilo bilo kakvu transakciju s državljanima Sjeverne Koreje.

'Ako SAD ne prihvate naš zahtjev i odmah ne povuku tu odluku i mi ćemo poduzeti mjere. Prvi korak će biti da ćemo ukinuti jedini preostali diplomatski kanal i prekinuti sve veze s SAD-om', izvijestila je KCNA.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje je već u petak ocijenilo kako financijske sankcije koje je Washington odredio predstavljaju najneprijateljskiji čin Sjedinjenih Država i otvorenu objavu rata.

Također, Kim Jong-un je zaprijetio i 'fizičkom akcijom' protiv američkog proturaketnog sustava koji bi trebao biti raspoređen u Južnoj Koreji. Vojska Sjeverne Koreje spremna je na, kako kažu, 'nemilosrdan osvetnički udar'.

'Pokrenut ćemo fizičku akciju... čim bude potvrđena lokacija i vrijeme raspoređivanja ovog invazivnog sustava THAAD, čija je svrha američka nadmoć u svijetu, na teritoriju Južne Koreje', priopćila je sjevernokorejska vojska.

U priopćenju se navodi da je vojska Sjeverne Koreje spremna na nemilosrdan osvetnički udar koji će Južnu Koreju pretvoriti u 'ogromnu buktinju i gomilu pepela' čim dobije naređenje da izvrši napad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene