442658
442658
442658
442658
442658

Kim Jong-un se ozbiljno naljutio i poručio SAD-u: Ovo je objava rata!

  • , 07.07.2016., 22:21
  • Autor:
  • komentara

Sjeverna Koreja je ocijenila u petak da financijske sankcije koje je Washington odredio sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu predstavljaju objavu rata i najavila je mjere odmazde.

 
 
 
 
Kim Jong-un (Foto: AFP)
Kim Jong-un (Foto: AFP)

Te sankcije predstavljaju najneprijateljskiji čin Sjedinjenih Država i otvorenu objavu rata, ocijenilo je sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju koje je objavila službena novinska agencija KCNA.

Američko ministarstvo financija je u srijedu odredilo prve individualne sankcije sjevernokorejskom čelniku zbog teških kršenja ljudskih prava i desetorica drugih dužnosnika sjevernokorejskog režima su također na toj crnoj listi.

Prema tim sankcijama i njihova eventualna imovina u Sjedinjenim Državama će biti zaleđena.

Pyongyang je u prvoj reakciji na objavu Washingtona pozvao SAD da odmah odustanu od sankcija i upozorio da će odmah prekinuti sve diplomatske kanale ukoliko to Washington ne učini.

"Sjedinjene Države su se usudile prkositi našoj najvišoj vlasti i počinile najneprijateljskiji čin koji nadilazi sporove u pogledu takozvanog pitanja ljudskih prava", navodi se u priopćenju.

Pyongyang će poduzeti krajnje jake protumjere, dodaje se bez preciziranja vrste mjera.

Južna Koreja je u srijedu pozdravila odluku Washingtona da sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una stavi na svoj crni popis i izrazila nadu da će to rasvjetliti kršenja ljudskih prava u Sjevernoj Koreji. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se