Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori u tijeku

Sjeverna Koreja napokon dopušta mobitele?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong II održao je pregovore s egipatskom telekomunikacijskom tvrtkom kako bi napokon u tehnološkom pogledu unaprijedio komunističku naciju.

Novinska sjevernokorejska agencija izvijestila je da se Kim susreo s Naguibom Sawirisom, direktorom Orascom Telecom, piše AP. Opisali su kako je Kim srdačno dočekao goste iz Egipta te ih ugostio na večeri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ali je sina imenovao nasljednikom Kim Jong-Il protiv nasljednog prijenosa vlasti? Slika nije dostupna Pojavio se sin Kim Jong-Ila VIDEO: Impresivna vojna parada Sjeverne Koreje

>> Sj. Koreja mogla bi iduće godine izvesti treći nuklearni pokus

Vrlo je rijetko i neobično da se Kim Jong II susreće sa stranim gostima, pogotovo kada je riječ o zajedničkim projektima. Iako je upotreba mobilnih telefona u Sjevernoj Koreji dopuštena, ona je znatno ograničena.

Nisu dozvoljeni kontakti sa 'vanjskim svijetom' ili sa specijaliziranim telefonskim mrežama koji stranci uobičajeno koriste u Sjevernoj Koreji. Prošla mobilna mreža koja je djelovala je Sjevernoj Koreji suspendirana je 2004. godine bez ikakvog objašnjenja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene