Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što slijedi?

Jasna poruka SAD-u i saveznicima: Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil u more

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sjeverna Koreja ispalila je balistički projektil u srijedu, objavilo je japansko ministarstvo obrane kao i vojska Južne Koreje, nekoliko sati nakon što je SAD zasebno poslao bombardere B-1B na zajedničke zračne vježbe.

Sjeverna Koreja u srijedu je u more ispalila balistički projektil samo nekoliko sati nakon što je SAD poslao bombardere B-1B na zajedničke vježbe s Japanom i Južnom Korejom. 

Pročitajte i ovo 16. obljetnica Kornatske tragedije - 1 obljetnica Kornatske tragedije 12 vatrogasaca poginulo je u nezapamćenoj tragediji, samo jedan je preživio: "Sjećanje na njih nikad ne smije izblijediti"

Daljnje informacije nisu bile odmah dostupne. Lansiranje projektila dolazi uoči završnih priprema zajedničkih vježbi u trajanju 11 dana Južne Koreje i SAD-a, što je Pjongjang osudio.

Bombarderi B-1B izveli su zasebne vojne vježbe s južnokorejskim i japanskim ratnim zrakoplovima ranije u srijedu.

Pročitajte i ovo Ozlijeđena djevojka Oglasio se ZET FOTO Djevojka koju je vozač ZET-a vukao po cesti opisala traumatično iskustvo: "Čula je moje vrištanje i spustila se na parkiralište..."

Sjevernokorejski balistički projektili zabranjeni su rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, koji su nametnuli stroge sankcije ovoj zemlji s nuklearnim oružjem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene