Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se ZET

FOTO Djevojka koju je vozač ZET-a vukao po cesti opisala traumatično iskustvo: "Čula je moje vrištanje i spustila se na parkiralište..."

Aktualno Galerija Ozlijeđena djevojka Ozlijeđena djevojka Foto: Privatna arhiva Ozlijeđena djevojka - 5 Ozlijeđena djevojka - 5 Foto: Privatna arhiva Ozlijeđena djevojka - 2 Ozlijeđena djevojka - 2 Foto: Privatna arhiva Ozlijeđena djevojka - 3 Ozlijeđena djevojka - 3 Foto: Privatna arhiva +1 Ozlijeđena djevojka - 4 Galerija 1/6 >>
Autobus ZET-a je čak 40 metara vukao djevojku (17) po cesti. Vozač navodno ništa nije vidio ni čuo. Zadobila je rane po cijelom tijelu i u bolnici je bila tri dana. Za DNEVNIK.hr je opisala traumatične scene.

Djevojka L.B. (17) istrčala je iz taksija i pokušala uloviti autobus. Zapela joj je noga u zadnjim vratima, a vozač je samo nastavio voziti. Zadobila je rane po tijelu.

"Vukao me 40 metara. Poskakivala sam i vrištala da stane, ali on je i dalje vozio", prepričava za DNEVNIK.hr 17-godišnjakinja. Čudi se kako ni putnici, kao ni vozač, nisu vidjeli da je zapela.

Ozlijeđena djevojka Ozlijeđena djevojka - 5 (Foto: Privatna arhiva)

Nekako je uspjela sama izvući nogu. Dramatični prizor vidjela je jedna žena koja je u tom trenutku bila na balkonu. Brzo je odreagirala. "Čula je moje vrištanje i spustila se na parkiralište zgrade. Vidjela me u ranama. Pozvala me kod sebe doma i očistila rane antiseptikom. Njezin muž je zvao moju mamu", kazala nam je djevojka.

Majka ju je tad odvela na Hitnu u Zaprešiću, a tamo su doživjele šok. "Samo su pošpricali rane antiseptikom i stavili zavoje. Rekli su mami da može mirno spavati. Mama ih je pitala za uputnicu za Klaićevu gdje smo onda otišle", opisuje.

Ozlijeđena djevojka Ozlijeđena djevojka - 4 (Foto: Privatna arhiva)

Srećom, ističe 17-godišnjakinja, nema prijeloma. "I dan nakon su mi u Klaićevoj čistili rane alkoholom. U bolnici sam bila od petka do ponedjeljka. Nalazi su dobri, tlak mi je bio povišen, ali to je vjerojatno zbog šoka", kaže.

Ozlijeđena djevojka Ozlijeđena djevojka - 1 (Foto: Privatna arhiva)

Pročitajte i ovo Marijana Seifert bojala se za svoj život EKSKLUZIVNO Imamo poruke koje je Marijana Seifert slala prijateljici prije nestanka: "Doslovno mi je reka da može inscenirat da me nema više"

"Pitali su me jesam li lupila glavom"

"Pitali su me u bolnici jesam li lupila glavom. Rekla sam da se ne sjećam, ali da vjerojatno jesam. No, nalazi su u redu", dodaje djevojka.

Policija je, kaže nam 17-godišnjakinja, razgovarala s vozačem. "On se tresao, rekao je da ništa nije vidio ni čuo", prepričava nam.

Iz ZET-a su priopćili kako je za sada nisu utvrđene okolnosti zbog kojih bi mogli komentirati slučaj. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Tvrtka Zagrebački električni tramvaj do slanja ovog odgovora nije zaprimila obavijest policije o postupanju prema našem vozaču ili eventualnim daljnjim koracima, te izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih možemo potvrditi ili demantirati opisani događaj.

Temeljem pokrenutog internog postupka Zagrebačkog električnog tramvaja, vozač se očitovao kako nema saznanja o nesreći, a iz predostrožnosti obavljeno je tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", rekli su iz ZET-a.

Još se utvrđuju sve okolnosti nesreće. Iz policije poručuju da će po zaprimanju medicinske dokumentacije "podnijeti odgovarajuća pismena" protiv 55-godišnjeg vozača, istaknuvši da čekaju kvalifikaciju tjelesnih ozljeda.

Do nesreće je došlo u petak oko 22 sata, na autobusnom stajalištu ZET-a u Ulici Ante Starčevića. U policiji ističu da se 55-godišnji vozač ZET-a prilikom zatvaranja vrata nije uvjerio da u opasnost ne dovodi druge sudionike u prometu, pri čemu se putnici zaglavila noga u vratima autobusa.

"Autobus je zahvatio lijevu nogu i vukao je po asfaltu. Zadobila je masivne oguljotine, napravili smo ospežnu dijagnostičku obradu i srećom nije bilo drugih težih ozljeda", rekao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Dražen Jović, Sindikata Zagrebačkog holdinga ZET-a poručuje kako se ovakve nesreće ne bi smjele događati jer vozila imaju senzore. 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene