Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Konstruktivna atmosfera'

Sjeverna i Južna Koreja održale ‘ozbiljne’ razgovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna i Južna Koreja razgovarale su o razvoju zajedničkog industrijskog kompleksa, unatoč nedavnim prijetnjama Pyongyanga prekidom dijaloga, pa čak i napadom na južnoga susjeda.

Predstavnici dviju strana četiri su sata razgovarali u graničnom sjevernokorejskom gradu Kaesongu o zajedničkom obilasku industrijskih parkova u Kini i u Vijetnamu, prenosi ministarstvo za ujedinjenje u Seoulu. Glasnogovornik ministarstva Chun Hae-sung opisao je da su razgovori održani u ‘ozbiljnoj i konstruktivnoj atmosferi’.

Pročitajte i ovo Josep Borrell Tenzije od travnja Borrell objavio da je dogovoren novi krug razgovora između Kosova i Srbije Ilustracija Posjet BiH Sastanak u manastiru, u tajnosti i bez mobitela: Vučić objavio o čemu je razgovarao s Dodikom i patrijarhom Porfirijem

>> Sjeverna Koreja proglasila sporne vode 'opasnom zonom'

Seoul je naglasio potrebu za brzim i učinkovitim sustavom prelaska granice i carinjenja za Južnokorejce koji putuju u i iz industrijskog parka. Sjevernokorejci kažu da su njihova nedavna istraživanja u Kini i Vijetnamu pokazala kako postoje šanse da se kompleks oživi, dodao je Chun. Keasong, u kojem su spojeni južnokorejski kapital i tehnologija s jeftinim radom Sjevernokorejaca, najočitiji je primjer međukorejske suradnje. Oko 110 južnokorejskih tvornica zapošljava oko 42.000 sjevernokorejskih radnika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene