Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže povlačenje Assadovih snaga

Sirijski pobunjenici zarobili konvoj UN-ovih promatrača na Golanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici kažu da su zarobili konvoj UN-ovih promatrača u blizini Golanske visorvani, po snimci objavljenoj u četvrtak na internetskoj stranici Youtube.

Među zarobljenim promatračima, doznajemo, nema Hrvata.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a

Muškarac, koji kaže da pripada brigadi ‘Mučenici Yarmouka’, rekao je da konvoj neće biti pušten dok se snage lojalne sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu ne povuku iz sela Jamla.

>> 'Naša ekipa ovaj tjedan ide u Siriju vidjeti kako izvući vojnike s Golana'

On je na snimci stajao ispred dva bijela oklopna vozila i kamioneta s natpisom UN. Najmanje tri osobe na snimci nose svjetlo plave kacige UN-a a u vozilima se mogu vidjeti neprobojni prsluci.

'Ako se ne povuku u sljedeća 24 sata tretirat ćemo ih kao zarobljenike', rekao je pobunjenik optužujući vojnike UN-a da surađuju s Assadovim snagama koji pobunjenike pokušavaju izgurati iz Jamle, piše Jerusalem Post.

UN je potvrdio kako je oko 20 mirovnjaka zarobilo oko 30 naoružanih boraca na Golanskoj visoravni, na granici Sirije i Izraela te da su poslali tim koji bi trebao razriješiti ovu situaciju.

'Promatrači UN-a bili su na redovitoj misiji kada su ih zaustavili u blizini promatračkog mjesta 58 koje je proteklog vikenda pretrpjelo štetu i bilo evakuirano zbog sukoba u blizini', priopćili su Ujedinjeni narodi.  (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene